vrijdag 1 mei 2015

Moederdag brunch recepten lekker om te maken voor moederdag ontbijt

Bijna weer moederdag en leuk om moeder dan ook eens te verwennen met een lekker ontbijt of brunch. Het is altijd fijn om verwend te worden met lekker eten en de meeste moeders moeten daar toch vaak zelf voor zorgen.

Hier een paar goede tips om moeder te verrassen op moederdag met een zelfgemaakte brunch.

Gewoon goede simpele gerechten maar toch verrassend dit zal moeder zeker waarderen !!!

moederdag ontbijt croissant met pittig roerei met cayennepeper 

pannenkoeken met fruit en yoghurt  

pizza met voorjaarsgroenten o.a. asperges en ei met een kant en klare bodem zo gemaakt 

yoghurt met muesli blauwe bessen en perzik mmm smullen maar 


brunch burrito recept vind u hier moederdag brunch 2015 
Recept moederdag brunch burrito met kip

Ingrediënten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 theelepel gemalen komijn
3/4 kop in blokjes gesneden gekookte kip of ham, of verkruimeld
6 eieren
1/3 kop melk
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel gemalen zwarte peper
8 10 inch tortilla's
groene pepers uit een potje
geraspte kaas

Salsa

Bereiding moederdag brunch recept

Verhit 2 eetlepels van de boter op een matig vuur tot gesmolten. Bak de knoflook en komijn.
Voeg de kip toe en roer door elkaar.

In een kom de eieren melk zout en zwarte peper klutsen. Bak hier een omelet van. Warm de tortilla's op en vul ze met kip en omelet voeg naar smaak groene chilipeper en geraspte kaas toe. Vouw de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze een kwartier in een oven van 180 graden om de warm te maken en de kaas te laten smelten. Serveer met salsa.

zoet brunch recept chocolade voor moederdag 
Donker Chocolade-framboos Bananen Brood

Ingrediënten
2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/8 theelepel gemberpoeder
2 eieren, losgeklopt
1 1/2 kopjes gepureerde bananen (4 tot 5 gemiddeld)
1 kopje suiker
1/2 kopje gesmolten boter
1/4 kop gehakte walnoten
1/2 kop frambozen jam
1 kop donkere chocolade stukjes


BEREIDING MOEDERDAG BANANENBROOD

Verwarm de oven voor op 250 graden C. Vet de bodem en zijkanten in van 2 cake blikken of 1 taartvorm.

In een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en gember mengen. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel; opzij zetten
.
In een middelgrote kom meng de eieren, bananen, suiker en olie. Voeg het eimengsel in één keer toe aan het bloemmengsel. Roer even door elkaar (klonterig beslag is prima in dit geval).

Voeg de walnoten en chocoladestukjes toe. Lepel het beslag in de vorm en verdeel de frambozenjam erover. Bak ongeveer 50 tot 60 minuten of tot een sateprikker droog uit het beslag komt.

Voor decoratie kun je 1/3 kop donkere chocolade mengen met 1 theelepel boter en verwarmen in de magnetron of au bain marie. De gesmolten chocolade over het bananen brood gieten en dan maar smullen mmm.





zondag 15 maart 2015

Lekkere en mooie cupcakes voor Pasen 2015

Geen kerstrecept maar zoals al eerder gezegd gebruik dit blog ook om leuke recepten die ik tegenkom te bewaren en nu bijna Pasen 2015 dus hier wat leuke en mooie cupcakes.

Makkelijk zelf te maken en decoratie makkelijk te krijgen o.a. Xenos heeft veel decoratie en bakvormpjes voor cupcakes.

Cupcakes zijn heel makkelijk te maken en iedereen vindt ze lekker, ook leuk om uit te delen.

cupcake voor Pasen 2015 leuk gedecoreerd 
recept heerlijke citroen cupcakes voor Pasen 2015 
Ingrediënten citroencupcakes voor Pasen

2 kopjes bloem 
2 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2/3 kopje margarine 
1 kopje suiker
3 eieren
2/3 kopje melk
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
2/3 kopje suiker
1/3 kop citroensap
  Citroenschil krullen (optioneel)
  Verse blaadjes citroenmelisse (optioneel)

Bereiding citroen cupcakes 

Vet in en bestrooi licht met bloem 20 cupcake vormpjes.

Meng de bloem, bakpoeder en zout. Klop met de mixer de boter zacht met de suiker en eieren. Hierna het bloemmengsel toevoegen en goed mixen. De melk als laatste erdoor mixen. 

Roer de 1 eetlepel citroenschil doorheen. Lepel beslag in de vormpjes. 

Bak in een 180 graden Celsius oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot een houten tandenstoker die in centra er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes.
Plaats cupcakes ondersteboven op een rooster verdeeld over vetvrij papier.


In een kleine kom meng de 2/3 kopje suiker en citroensap. Bestrijk suiker mengsel over warme cupcakes totdat alles is geabsorbeerd. Volledig afkoelen. Bedekken en bewaar in de koelkast voor maximaal 5 dagen of in een luchtdichte verpakking in de vriezer voor maximaal 2 maanden. Voor het serveren, garneer met citroenschil krullen en blaadjes citroenmelisse, indien gewenst. 

Dit recept is goed voor 20 tot 24 cupcakes.

voorjaars cupcake bijvoorbeeld voor Pasen 2015

vrolijke cupcakes voor Pasen 2015 
cupcake met kokosnoot en fruit recept Pasen 2015 
Ingrediënten kokos cupcakes met fruit voor Pasen
1 1/3 kopjes bloem voor alle doeleinden
2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 kopje boter, zacht
1 kopje suiker
1 theelepel kokosnoot extract
1/2 theelepel vanille extract
2 eieren
1/2 kopje ongezoete kokosmelk
1/3 kop geraspte kokos
20 gram witte chocolade (met cacaoboter)
3/4 kop gedroogde mango en / of gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
1/2 kop rauwe kokos chips, geroosterd *
1/4 cup pecannoothelften, grof gehakt
1/4 cup gekonfijte sinaasappelschil of gekonfijte ananas, grof gehakt
1/4 kop gedroogde bananenchips, gebroken
Roomkaas glazuur

Bereiding kokos cupcakes met fruit voor Pasen 2015

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet en bestrooi licht met meel 20 cupcake vormpjes.

 In een middelgrote kom, roer de bloem, bakpoeder  en zout;
In een grote kom, klop de boter met een elektrische mixer op medium tot hoge snelheid gedurende 30 seconden. Voeg suiker, kokos extract en vanille toe. Klop ongeveer 2 minuten of tot het mengsel goed gemengd is. Voeg de eieren toe en mix goed. Afwisselend bloemmengsel en kokosmelk toevoegen en goed mixen. Als laatste de geraspte kokos erdoor scheppen.

Lepel het beslag in de vormpjes tot ongeveer tweederde. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en stort ze dan op bakpapier. 

Ondertussen, in een zware kleine steelpan de witte chocolade smelten; roer op laag vuur tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur. Dompel één rand van de gedroogde mango of abrikoos in gesmolten witte chocolade mengsel. Leg stukjes fruit op vetvrij papier; Laat staan ​​totdat witte chocolade is gestold.

In een kleine kom, gooi de kokos chips, pecannoten, gekonfijte sinaasappelschil, en bananenchips bij elkaar. Bestrijk cupcakes met roomkaas glazuur. Stapel kokosnoot chip mengsel op de berijpte cupcakes. Schik gedoopt stukjes fruit met chocolade op cupcakes. Maakt 20 cupcakes. 

zaterdag 7 februari 2015

Tips voor je interieur speel met kleur 2015 basiskleuren woonkamer


Kerst duurt nog heel lang, maar misschien leuk om deze zomer wat aan je interieur te veranderen.

Ik ben 49 jaar en nog van de generatie die mee maakte dat in het voorjaar het hele huis op zijn kop ging voor de voorjaarsschoonmaak. De voorjaarsschoonmaak werd altijd grondig aangepakt. De slaapkamers moesten helemaal leeg en schoongemaakt worden. Matrassen naar buiten om te luchten en uitgeklopt te worden. De dekens ook luchten en uitkloppen. Alle plafonds werden gewit, kortom je was wel even bezig.

Het resultaat was wel een heerlijk fris huis waar je de zomer mee inging. Ik denk dat er nog maar weinig mensen zijn die het zo grondig aanpakken, maar een nieuw seizoen is wel het moment om wat extra in je huis te doen.

En met een paar bussen verf en wat kleine aanpassingen kun je je huis al helemaal opknappen.

Nieuwe kleuren voor de woonkamer voor 2015 houd het basic dat houd je het langste vol.


blauw voor je interieur een rustgevende kleur 
Blauw is een rustgevende kleur die in veel verschillende tinten verkrijgbaar is. Blauw is voor een slaapkamer de perfecte kleur, maar kan ook heel goed in de woonkamer worden toegepast.

blauwe wanden in je slaapkamer, lekker rustig slapen 
Hier onder een aantal foto's van dezelfde woonkamer met diverse accessoires. De blauwe wanden zijn een prachtige achtergrond voor je meubels.

mooi woonkamer, pastelkleuren, trendy voor 2015

wat extra kleur in je woonkamer, stoel en gordijnen 

zelfde kamer met een andere bank nog meer blauw trend 2015


Verschillende stijlen voor dezelfde woonkamer. Je ziet hoe je met een paar kleine aanpassingen toch een andere sfeer creëert.

beige, cremé baisskleuren voor je interieur 2015
gezellige uitstraling woonkamer, beige 2015

gezellige eetkamer met cremé wanden en houten vloer 
Beige en cremé zijn neutrale kleuren en een stuk warmer, gezelliger als het koude wit. Hierboven een paar toepassingen in woonkamer en eetkamer. 

Je kunt natuurlijk ook voor wat extremer gaan met veel kleur of denk eens aan grijze wanden voor een aparte touch. Kortom maak van je huis echt een thuis.

kleurrijke woonkamer, warme kleuren combinatie 2015

grijze wanden woonkamer, trend 2015 


woensdag 14 januari 2015

Slanke gezonde wintersoep, recept met veel groenten voor een lekkere maaltijdsoep

Mmmm met deze kou een lekkere maaltijd soep altijd goed. Hier een lekker recept voor een heerlijke goulashsoep met veel groenten en weinig calorieën.

Dus ben je aan de lijn en wil je je goede voornemens nog even volhouden een lekker bord van deze soep en je bent goed bezig.

Het lekkere van deze soep vind ik dat je ook echt bouillon maakt en niet met een bouillonblokje begint. Je krijgt dus echt een krachtige gezonde soep. Gewoon met ingrediënten die makkelijk te krijgen zijn en toch een aparte soep. Echt weer eens wat anders deze goulashsoep en gezond !

maaltijdsoep goed voor de lijn, lekkere goulashsoep, winterse soep 

INGREDIËNTEN

310 g soepvlees (schaal)
3 uien
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
25 g boter
1 el paprikapoeder
2 el bloem
70 g tomatenpuree (blikje)
1½ liter kraanwater
3 runderbouillontabletten
2 laurierblaadjes
3 vastkokende aardappelen

BEREIDING

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.
  3. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 ½ uur koken op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.

Bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.



maandag 5 januari 2015

Januari 2015 even bijkomen en toch weer lekker eten..

Het nieuwe jaar is weer begonnen en iedereen moet weer even in zijn ritme komen.

Ik hoop dat de Kerst voor u goed verlopen is en ook Oud en Nieuw 2014. Ik ben zelf blij dat we nu weer een gewone week hebben na alle feestdagen. Het is weer even wennen om weer gewoon aan het werk en naar school te gaan.

Ik houd wel van rust en regelmaat en een gewoon ritme. De kerstvakantie en feestdagen zijn toch altijd een periode dat je wat uit je ritme raakt. Op visite of visite krijgen toch wat extra's doen en misschien wat te veel uitgegeven.

De supermarkten spelen hier ook altijd op in. In januari zullen meer mensen scherp op hun budget moeten letten. Extra aanbiedingen en hamsteren bij AH en dan vooral de 'gewone' boodschappen.

Nu geen garnalen, zalm en hertenfilet meer, maar stamppot en rookworst.

Hier een leuk recept voor een snelle gezonde en voordelige maaltijd altijd handig en toch echt winterse kost.

lekker voordelig recept andijvie stamppot met veel groente 


Andijvie stamppot :

1 rode paprika
300 g salami (stuk)
1 el olijfolie
750 g kruimige aardappels
450 g andijvie a la crème (zak, diepvries)
2 tl gedroogde oregano
250 g fijngesneden andijvie

Bereiding:

1. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de salami en snijd de salami in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 5 min. uit.

2. Kook de aardappels en verwarm als de aardappels gaar zijn de andijvie à la crème volgens de aanwijzingen op de verpakking in een hittebestendige schaal in de magnetron.

3. Voeg ondertussen de paprika en oregano toe aan de salami. Bak 4 min. mee.

4. Maak puree en schep om met de andijvie à la crème en schep de fijngesneden andijvie erdoorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salami en paprika erover en serveer.

Lekker en gezond en ook een voordelig recept, eten waar je blij van wordt zo na de liflafjes en feestdagen.


donderdag 25 december 2014

Kerststress hoe houd je het gezellig ....

Voor de een de beste tijd van het jaar, maar voor veel mensen toch stressen tijdens de Kerst.

Hoe kun je dit voorkomen ? Vaak heb je veel verplichtingen met de Kerst familie, schoonfamilie allemaal "gezellig" bij elkaar. Probeer de bezoekjes niet te lang te maken is mijn eerste tip.

En nog iets doe rustig aan met de alcohol zelf en ook voor je gasten. Als mensen wat meer gedronken hebben willen de gemoederen nog wel eens oplopen. En ruzie met Kerst is echt niet leuk.

Zelf ga ik eerst Kerstdag gourmetten en tweede Kerstdag staat er gewoon erwtensoep op het menu. Als het weer het toelaat ga dan even lekker naar buiten een frisse neus halen is prima en zeker met kinderen die kunnen dan ook even hun energie kwijt.

Probeer ook wat rust te nemen voor je zelf en niet de hele Kerst visite te hebben of bij iemand anders te zijn. Het verplichte zitten zorgt voor verveling. Kijk gezellig een kerstfilm met zijn allen en maak er wat van.

Zorg dat je je niet helemaal vol "vr"eet en neem lekker veel groente of salade zodat je nog ruimte hebt voor het toetje.

Als je alleen bent kun je je heel eenzaam voelen met Kerst niet doen !! Op andere dagen / weekenden ben je ook alleen en vermaak je je prima dus je zelf niet gekmaken. Wil je even weg is de bioscoop ook een goede optie als het slecht weer is.

maak je niet gek met Kerst minder kerststress 
Kortom vier Kerst zoals jij het wilt en laat je niet door iedereen verplichten om overal aan mee te doen. Geniet van deze dagen en doe lekker rustig aan.