zaterdag 6 december 2014

Vegetarisch hoofdgerecht knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Steeds meer mensen eten vegetarisch en als je zelf graag vlees eet is het soms lastig om een leuk gerecht voor de vegetariërs te verzinnen.

Hier een prima recept, voedzaam door de amandelen met veel groenten en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

vegetarisch hoofdgerecht, Kerstmenu 2014 
Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 12g
koolhydraten 18g
vet 29g
kcal 315

Vegetarisch recept kerstmenu 2014


600 gram knolselderij geschild
6 groene asperges
1 gele paprika
150 gram pompoen
2 eetlepel bloem
1 ei losgeklopt
100 gram amandelschaafsel
50 gram gemengde kruiden
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroensap
keukenpapier

Voorbereiden:
Breng water met zout aan de kook. Snijd de knolselderij in 8 gelijke plakken van maximaal 1 cm dik en kook deze circa 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Schil de asperges, paprika en pompoen met een dunschiller. Snijd de asperges in dunne ringetjes. Snijd de paprika en pompoen in gelijke miniblokjes. Schep de groenten door elkaar. Haal de plakken selderij door de bloem en daarna door het ei. Druk ze aan beide kanten in de amandelen. Dek af en zet even in de koelkast. Meng de kruiden met de citroenrasp. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.

Bereiden:
Breng water met zout aan de kook en blancheer de groenteblokjes 1 minuut. Giet af en spoel onder koud water af. Schep de groenten om met wat olijfolie, een paar druppels citroensap, zout en versgemalen peper. Bak de knolselderijplakken om en om goudbruin. Schud vlak voor het serveren de kruiden om met wat olie en citroensap.

Niet zo heel moeilijk te maken en je zet echt wat moois op tafel en ook eens wat anders als de pasta met kaas of de gevulde pannekoek met groenten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten