maandag 13 oktober 2014

Van der Valk kerstdiner, kerstarrangementen Van der Vlak exclusief

Van der Valk hotels zijn heel bekend om hun feestelijke en niet te dure kerstdiners leuk om met de familie of je eigen gezin naar toe te gaan.

Lekker uit eten bij Van der Valk kerstdiner 2014

Ook de door Van der Valk georganiseerde kerstbrunch is altijd een succes. Ook dit jaar zal het wel weer druk worden. Je kunt nu al een tafel reserveren voor 25 of 26 december 2014.

Dit jaar doen niet alle restaurants mee KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT

Heel leuk is dat de diverse restaurants hun eigen menu hebben. Let dus op u krijgt niet overal hetzelfde kerstdiner. Hier onder een overzicht van een aantal kerstmenu's en de diversiteit dit jaar met Kerst 2014.

Van der Valk hotel Leiden - kerstmenu 2014


Voorgerecht:

Ardennerham met meloen
Uiensoep met een kaascrouton

Hoofdgerecht:

Gebakken kabeljauwfilet met tomatensaus
Gebakken biefstuk met champignons en een saus naar keuze

Nagerecht:

Dame Blanche
Coupe het Haagsche Schouw
  • Van der Valk Hotel Goes - kerstmenu 2014



  • Vier eerste of tweede kerstdag gezellig samen met vrienden en familie in onze sfeervolle

    brasserie waar wij u ons 4-gangenkerstdiner vanaf 18.00 uur serveren.
    Huisgemarineerde zalm met tobiko, groene mosterd, Hollandse garnaaltjes encrunch van wasabi
    Oosterse ossenhaascarpaccio met gember, lente ui, sojasaus, knofl ook en kroepoek
    Consommé van tomaat met appel, amandel en vanille
    Zeeuwse vissoep met oerbrood en kruidensalsa
    Tournedos met cantharellen, sjalotten en klassieke rode wijnsaus
    Gebakken zeebaars met truffel en risotto van spinazie en oesterzwammen
    Grand dessert geïnspireerd door het seizoen
    Kaasplankje met chutney en noten-vijgen brood
    KINDERKERSTMENU
    Ham met meloen of Kindercocktail
    Licht gebonden tomatensoep
    Zalmfi letje, schnitzel, kroket of frikadel
    Verrassingsijsje
    Tijden en prijzen
    4-Gangenkeuzediner € 47,50 p.p.
    Kinderkerstmenu: € 19,50 p.k.

Van der Valk hotel Duiven - kerstmenu 2014
voorgerechten:

Tartaar van krab en rivierkreeft
met kruidencréme, zoetzure komkommer en pappadum

Zeebaarsfilet met limoen gemarineerd op dungesneden courgette, Hollandse garnalen en dressing van Granny Smith.

Carpaccio van Black Angus met truffeldressing, oude kaas en eendeleverkrullen

Duo van wildpaté en hertenham met een compote van rode ui en rozijnen.

Carpaccio van rode bieten met zachte geitenkaas, jonge slasoorten en vegetarische bitterbal. 


Soepen:

Creme van paddestoelen met knolselderij, kalfstong en creme fraiche.

Bisque kreeftensoep met garnalen, kreeft en dragon.

Hoofdgerechten:

  • Gebakken heilbotfilet en coquille
    op puree met gerookte paling en saus van venkel en champagne

    Wild Zwijn
    gebraden en gestoofd met hete bliksem en saus van gedroogde cranberry

    Tamme eendenborst Peking Style
    met paksoi, bosui en saus van zwarte boontje en steranijs.
Gebraden ossehaas met anijschampignons, koolrabi en jus van oma's suddervlees

Pasta Mezzulune met tomaat en buffelmozzarella, gegrilde courgette en basilicum

Desserts:

Chocolade Fudge met gesmolten chocolade, gemarineerde ananas, eiwitschuim en passie ijs

Tarte Tartin met appel, vanillesabayon, hazelnoten en roomijs met kaneel

Koffie speciaal met slagroom keuze uit: Irish, French, Spanish, Italian, D.O.M. en Kahlua

Kosten voor dit 4 gangen keuze menu EURO 54,50 

Ik vind dit heel leuk gedaan zo in iedere plaats een eigen menu. Er valt dus best wat te kiezen bij Van der Valk niet overal hetzelfde menu met Kerst. 

Niet te lang wachten met reserveren zou ik zeggen KLIK HIER KERSTDINER RESERVEREN

Ik mag dit soort menu's ook graag als inspiratie gebruiken voor mijn eigen kerstdiner 2014

zaterdag 11 oktober 2014

Kerstsfeer in je huiskamer Kerst 2014

Gezellig met de kerst lekker allemaal thuis ! Probeer je huis een beetje in kerstsfeer te brengen en zorg voor mooie kerstdecoratie.

Een kerstboom is altijd sfeervol maar een paar kleine extra decoratie's maken het helemaal af.

Houd het in de stijl van je woning van klassiek tot heel kleurrijk, wat kleine aanpassingen zorgen al voor een gezellige kerstsfeer. Een kerstboom met sfeervolle verlichting is natuurlijk altijd mooi, maar heb je hier geen plaats voor of geen zin in, kun je met andere kerstdecoratie ook een gezellig sfeer maken.

Hier een paar mooie voorbeelden van woonkamers in kerstsfeer met mooie kerstdecoratie

klassieke woonkamer met kerstdecoratie let ook op de schouw
Vrolijke kamer in kerstsfeer let ook op de poster

Kleurrijke kerstdecoratie woonkamer beetje Ikea gevoel
Mooi overdadig gedecoreerde kerst woonkamer 

Kerstdecoratie voor kleine woonkamer toch sfeervol zo 

Leuke kerstsfeer met veel kleur, kinderen vinden dit geweldig 
Zo maar een paar ideeën om je huis gezellig te maken met Kerst 2014. Het zijn toch de donkere dagen en je zit veel binnen dus maak het gezellig met lichtjes, kaarsen, groen en kleuren.

vrijdag 10 oktober 2014

Feestelijk zalmgerecht voor kerst budget recept voor kerst 2014

Hier een leuk recept voor kerst, gebruik hier gewoon diepvrieszalm ( lidl ) om het binnen het budget te houden. Geef er bijvoorbeeld een salade of spinazie bij en je hebt een complete maaltijd.

Een lekker soepje vooraf en een ijsje toe en iedereen is blij.

Ik vind dat er vaak te veel eten is met Kerst je doet niet zoveel deze dagen en vaak ook nog wat lekkers bij de thee en een hapje bij de borrel. Zorg dus dat de maaltijd niet te overdadig is.

lekker budget zalmrecept voor kerst 2014 
INGREDIËNTEN voor 4 personen:  ( als hoofdgerecht )

2 gekarameliseerde uien
1 kop gekookte langkorrelige witte rijst of bruine rijst of wilde rijst
1 eetlepel gehakte verse dille
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper
bladerdeeg , ontdooid ( 1/2 van een 1 pond doos)
4 ( 6 ons ) zalmfilets
Zout en zwarte peper
3 grote hardgekookte eieren , fijngehakt
1 losgeklopt groot ei voor het afdichten en bestrijken

Voorbereiding: 15 minuten Bereidingstijd : 40 minuten

Totale tijd : 55 minuten

BEREIDING BUDGET KERSTGERECHT MET ZALM

Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verhit tot 400 graden .
Combineer gekarameliseerde uien , rijst , dille , citroensap , 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel zwarte peper tot het goed gemengd is.

Op bakpapier het bladerdeeg uitrollen tot een mooie lap.

Strijk het rijst mengsel op de helft van het deeg , laat een rand vrij om het deeg vast te plakken.

Leg de zalmfilets op de rijst . Breng op smaak met zout en peper . Verspreid de hardgekookte eieren op de zalm.

Kerstgerecht met zalm, budget recept Kerst 2014

Gekookte eieren over de zalm verdelen


Bestrijk de  randen met losgeklopt ei en sla de bovenste helft van het deeg over de vulling . Druk de randen goed samen, zodat deze niet losgaan.

Bestrijk gehele oppervlak met losgeklopt ei . Een decoratieve kriskras ontwerp kun je met een mes aanbrengen in het bladerdeeg. . Wees voorzichtig het deeg niet te doorboren. Met behulp van een vork, maak vier kleine luchtgaten zodat de stoom kan ontsnappen.

zalmpastei 40 minuten bakken in de oven 

Bak 40 minuten , losjes afdekken met folie na 30 minuten om verbranden te voorkomen . Laat afkoelen  en snijdt in plakjes.

Dit gerecht kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht , en kan worden besprenkeld met een " bechamel " of witte saus , indien gewenst. Een witte wijn gaat goed samen met dit gerecht.

dinsdag 7 oktober 2014

Vegetarisch hoofdgerecht voor kerstmenu 2014 lekker en snel klaar

Hier nog een lekker vegetarisch gerecht voor 4 personen, snel klaar ziet er mooi uit. Lekker en gezond vegetarisch gerecht.

Vegetarisch hoofdgerecht kerstmenu 4 personen 

Ingrediënten vegetarisch hoofdgerecht:

275 gram notenrijst
300 gram bos peen
200 gram bimi
400 ml tandoori currysaus ( Patak )
1 ui
2 el zonnebloemolie
350 gram groente wokstukjes van AH

Bereiden vegetarisch hoofdgerecht kerstmenu:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de wortels in schuine plakjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 min. Voeg de wokstukjes toe en bak 2 min. mee. Doe de wortel erbij en roerbak 1 min. mee. Voeg de bimi en tandoorisaus toe. Laat de groente op laag vuur in 10 min. gaar worden. Serveer de vegetarische curry met de notenrijst.

Kerstmenu 2014 maak de diner tafel gezellig met gevouwen servetten

Een kleine moeite om de servetten voor het kerstdiner te vouwen en het staat gelijk een stuk leuker.

Je kunt hier vierkante stoffen servetten voor gebruiken maar met papieren servetjes gaat het ook prima.

Hier een aantal voorbeelden hoe je servetten kunt vouwen, stap voor stap volgen en het kan niet misgaan.

Kijk hieronder voor de voorbeelden en zorg dat je tafel feestelijk gedekt is voor familie of vrienden, Geef je gasten het gevoel dat ze welkom zijn en besteed aandacht aan je tafel. Een beetje extra moeite maakt het diner ook extra feestelijk.

envelop voor bestek

 servetten vouwen 
  • Vouw de vier hoeken naar het midden.
  • Draai het servet zo dat één punt naar beneden wijst
  • Vouw de onderste punt omhoog, net boven de middellijn.
  • Keer het servet om en vouw punt 5 en 6 naar binnen, voorbij de middellijn.
  • Schuif de linkerpunt tussen de lagen van de rechterpunt.
  • Schuif het bestek in de envelop.


servetten vouwen

dubbele zigzag

 servetten vouwen 
  • Vouw het servet twee keer dubbel en leg de vier losse hoeken rechtsboven.
  • Vouw de eerste losse laag diagonaal naar linksonder en vouw deze zigzagsgewijs heen en terug.
  • Vouw ook de volgende laag zigzagsgewijs heen en weer, tot deze de andere vouw raakt.
  • Vouw het servet diagonaal doormidden, met de zigzagvouw naar buiten.

servetten vouwen


waaier voor wijnglas

 servetten vouwen 
  • Vouw het servet in de lengte doormidden.
  • Plooi het servet van links naar rechts.
  • Vouw de dichte onderkant voor een derde om.
  • Zet het servet in een wijnglas en maak er een mooie waaier van.

servetten vouwen

servetten, vouwen, diner thuis, voorbeeld, uitleg, makkelijk

zondag 5 oktober 2014

Feestelijk vegetarisch gerecht voor Kerstmenu 2014

Best lastig als je zelf vlees eet en je krijg ( ook ) vegetarische gasten.

Natuurlijk aubergine of paddestoelen met veel kaas vult lekker en is niet verkeerd.

Toch wil je met Kerst denk ik ook aan je vegetarische gasten iets lekkers serveren en laten zien dat je ook voor hun best wat extra moeite wilt doen.

Ook ik vind het lastig om vegetarisch te koken. Tegenwoordig met internet kun je heel veel recepten vinden. Hier een recept wat ik graag voor vegetarische gasten kook en wat goed in de smaak valt.

Om het geheel wat kleurrijker te maken kun je altijd nog wat extra groenten toevoegen of een lekkere salade erbij serveren ook voor je andere gasten een goed bijgerecht.

vegetarisch hoofdgerecht feestelijk 
Gebakken Risotto met pompoen:

Om tijd te besparen, kun je eerder in de week de pompoen snijden.
Deze blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Voorbereiding 20 minuten Totale tijd: 45 minuten

Porties: 4


INGREDIËNTEN

2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 sjalotten, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel verse tijm, blaadjes
1 1/2 kopjes Arborio rijst
Grof zout en gemalen peper
1/2 kop droge witte wijn
1 middelgrote pompoen , geschild en in blokjes gesneden medium
4 kopjes zoutarm groentebouillon
1 bosje zwart (Toscaanse) of boerenkool, taaie stengels verwijderd, snijd wat grover ongeveer 2 cm.
Geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren

Bereiding vegetarische risotto


Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius

In een middelgrote ovenschaal of zware ovenvaste pot met een goed sluitend deksel klaarmaken, olijfolie opwarmen in de pan.

Sjalotjes toevoegen en bakken, af en toe roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Knoflook en tijm toevoegen en bakken tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak, onder regelmatig roeren, tot ondoorzichtig, ongeveer 3 minuten; breng op smaak met zout en peper.

Voeg de wijn toe en bak al roerend, tot het volledig is geabsorbeerd, ongeveer 2 minuten. Pompoen en bouillon toe te voegen; breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe. Bedek, verplaats naar de oven en bak tot de rijst gaar is en de meeste vloeistof is geabsorbeerd, ongeveer 20 minuten.

Voor het serveren, bestrooi met Parmezaanse kaas.

Als je dit voor het eerst wil maken voor het kerstmenu, maak het dan een paar weken van te voren al een keer klaar om te kijken of het lukt en of je het lekker vindt.