woensdag 22 oktober 2014

Kerstmenu 2014 Weihnachtsessen maaltijd Duitsland

In Duitsland wordt ook uitbundig kerst gevierd en zijn mensen graag samen met de familie.

Een Duits kerstmenu ziet er anders uit als bij ons, er wordt bijvoorbeeld vaak gans gegeten.

Hier een klassiek Duits menu zoals het Kerst 2014 in Berlijn wordt geserveerd in een hotel restaurant.

Kerst 2014 kerstmenu Duitsland Berlijn 
Ik denk dat de vertaling wel lukt zo niet "

Terrine van gerookte vis met grote garnalen en honing mosterd dille crème.
Gebraden gans met rode kool met appeltjes, groente kool en aardappel
Chocolade, kaneel koek met advocaat


Lekker menu en zeker een inspiratie voor thuis gans kan natuurlijk ook vervangen worden door bijvoorbeeld kalkoen of een lekkere kip.

Maar ook de Duitsers houden het niet altijd eenvoudig en onderstaand menu is een wat luxere versie.

Weihnachtsessen 2014 Kerstmenu 2014

Plakken wild zwijn met jeneverbesglazuur en paddestoelensalade
Schorsenerensoep met truffel
Eendeborst met rode kool met apppel, bloemkool, kastanje en aardappel
Appel met marsepein, rum vulling op glühwein schuim


Ook lekker en net wat luxer, dit wordt ook moeilijker om thuis allemaal klaar te maken, zo soepje tussendoor kan natuurlijk altijd.

Wat me ook opvalt bij deze menu's uit Berlijn voor Kerst 2014 zijn de prijzen, heel redelijk en ik denk dat de meeste restaurants in Nederland toch een stukje duurder zijn met Kerst.

weihnacht Berlijn, Kerst in Berlijn 2014

dinsdag 21 oktober 2014

Frans kerstmenu voor Kerst 2014

De Fransen weten wat lekker eten is, daar staan ze om bekend. Lekker genieten van de maaltijd met een mooi glas wijn erbij.

Benieuwd wat de Fransen deze Kerst 2014 op het menu hebben staan. Hier onder een menukaart van een restaurant uit Parijs met het diner voor Kerst 2014.

Frans Kerstmenu kerst 2014
Voor degene die niet zo sterk zijn in Frans hieronder de vertaling ( moest ik ook opzoeken hoor )

Dranje met een stukje uientaart/uienpizza
Salade met kreeft
Ganzelever met toast
Gegrilde gambas met ravioli met truffel
Gebraden kalfsvlees met paddestoelen
Warne Saint Marcellin ( frans kaasje ) 
Kerst dessert

Het kerstdessert in Frankrijk is vaak een boomstamcake / opgerolde cake zoals op de foto hieronder.


Mooi menu vind ik van alles wat vis, vlees en veel gangen dus lekker lang tafelen.

Leuk om zo inspiratie in andere landen op te doen en te kijken wat er met Kerst 2014 gegeten wordt.

Parijs is natuurlijk ook een hele romantische, feestelijk stad om naar toe te gaan zeker met Kerstmis 2014.

Kerstsfeer Parijs 

donderdag 16 oktober 2014

Traditioneel Engels kerstmenu op de golfclub kerst 2014

How nice ! Een echt Engels kerstdiner zoals het dit jaar geserveerd wordt op de golfclub in Nottingham.

Christmas Pudding, Roast Turkey, Smoked Salmon klinkt allemaal goed ! Leuk om zo'n menu te lezen maar ook aan de vegetariërs is gedacht met groentensoep en gevulde paddestoelen.

Ik vind het altijd leuk om de diverse kerstmenu's op internet te lezen en hier inspiratie op te doen.

Leuk menu en echt Engels hier staan wel wat dingen op die ik ook zou willen maken. Een niet te ingewikkeld menu bestaande uit 3 gangen met veel keuze voor de gasten. Leuk !

Engels Kerstmenu Kerst 2014

Dit kerstmenu wordt HIER geserveerd voor de leden van de golfclub


maandag 13 oktober 2014

Van der Valk kerstdiner, kerstarrangementen Van der Vlak exclusief

Van der Valk hotels zijn heel bekend om hun feestelijke en niet te dure kerstdiners leuk om met de familie of je eigen gezin naar toe te gaan.

Lekker uit eten bij Van der Valk kerstdiner 2014

Ook de door Van der Valk georganiseerde kerstbrunch is altijd een succes. Ook dit jaar zal het wel weer druk worden. Je kunt nu al een tafel reserveren voor 25 of 26 december 2014.

Dit jaar doen niet alle restaurants mee KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT

Heel leuk is dat de diverse restaurants hun eigen menu hebben. Let dus op u krijgt niet overal hetzelfde kerstdiner. Hier onder een overzicht van een aantal kerstmenu's en de diversiteit dit jaar met Kerst 2014.

Van der Valk hotel Leiden - kerstmenu 2014


Voorgerecht:

Ardennerham met meloen
Uiensoep met een kaascrouton

Hoofdgerecht:

Gebakken kabeljauwfilet met tomatensaus
Gebakken biefstuk met champignons en een saus naar keuze

Nagerecht:

Dame Blanche
Coupe het Haagsche Schouw
  • Van der Valk Hotel Goes - kerstmenu 2014



  • Vier eerste of tweede kerstdag gezellig samen met vrienden en familie in onze sfeervolle

    brasserie waar wij u ons 4-gangenkerstdiner vanaf 18.00 uur serveren.
    Huisgemarineerde zalm met tobiko, groene mosterd, Hollandse garnaaltjes encrunch van wasabi
    Oosterse ossenhaascarpaccio met gember, lente ui, sojasaus, knofl ook en kroepoek
    Consommé van tomaat met appel, amandel en vanille
    Zeeuwse vissoep met oerbrood en kruidensalsa
    Tournedos met cantharellen, sjalotten en klassieke rode wijnsaus
    Gebakken zeebaars met truffel en risotto van spinazie en oesterzwammen
    Grand dessert geïnspireerd door het seizoen
    Kaasplankje met chutney en noten-vijgen brood
    KINDERKERSTMENU
    Ham met meloen of Kindercocktail
    Licht gebonden tomatensoep
    Zalmfi letje, schnitzel, kroket of frikadel
    Verrassingsijsje
    Tijden en prijzen
    4-Gangenkeuzediner € 47,50 p.p.
    Kinderkerstmenu: € 19,50 p.k.

Van der Valk hotel Duiven - kerstmenu 2014
voorgerechten:

Tartaar van krab en rivierkreeft
met kruidencréme, zoetzure komkommer en pappadum

Zeebaarsfilet met limoen gemarineerd op dungesneden courgette, Hollandse garnalen en dressing van Granny Smith.

Carpaccio van Black Angus met truffeldressing, oude kaas en eendeleverkrullen

Duo van wildpaté en hertenham met een compote van rode ui en rozijnen.

Carpaccio van rode bieten met zachte geitenkaas, jonge slasoorten en vegetarische bitterbal. 


Soepen:

Creme van paddestoelen met knolselderij, kalfstong en creme fraiche.

Bisque kreeftensoep met garnalen, kreeft en dragon.

Hoofdgerechten:

  • Gebakken heilbotfilet en coquille
    op puree met gerookte paling en saus van venkel en champagne

    Wild Zwijn
    gebraden en gestoofd met hete bliksem en saus van gedroogde cranberry

    Tamme eendenborst Peking Style
    met paksoi, bosui en saus van zwarte boontje en steranijs.
Gebraden ossehaas met anijschampignons, koolrabi en jus van oma's suddervlees

Pasta Mezzulune met tomaat en buffelmozzarella, gegrilde courgette en basilicum

Desserts:

Chocolade Fudge met gesmolten chocolade, gemarineerde ananas, eiwitschuim en passie ijs

Tarte Tartin met appel, vanillesabayon, hazelnoten en roomijs met kaneel

Koffie speciaal met slagroom keuze uit: Irish, French, Spanish, Italian, D.O.M. en Kahlua

Kosten voor dit 4 gangen keuze menu EURO 54,50 

Ik vind dit heel leuk gedaan zo in iedere plaats een eigen menu. Er valt dus best wat te kiezen bij Van der Valk niet overal hetzelfde menu met Kerst. 

Niet te lang wachten met reserveren zou ik zeggen KLIK HIER KERSTDINER RESERVEREN

Ik mag dit soort menu's ook graag als inspiratie gebruiken voor mijn eigen kerstdiner 2014

zaterdag 11 oktober 2014

Kerstsfeer in je huiskamer Kerst 2014

Gezellig met de kerst lekker allemaal thuis ! Probeer je huis een beetje in kerstsfeer te brengen en zorg voor mooie kerstdecoratie.

Een kerstboom is altijd sfeervol maar een paar kleine extra decoratie's maken het helemaal af.

Houd het in de stijl van je woning van klassiek tot heel kleurrijk, wat kleine aanpassingen zorgen al voor een gezellige kerstsfeer. Een kerstboom met sfeervolle verlichting is natuurlijk altijd mooi, maar heb je hier geen plaats voor of geen zin in, kun je met andere kerstdecoratie ook een gezellig sfeer maken.

Hier een paar mooie voorbeelden van woonkamers in kerstsfeer met mooie kerstdecoratie

klassieke woonkamer met kerstdecoratie let ook op de schouw
Vrolijke kamer in kerstsfeer let ook op de poster

Kleurrijke kerstdecoratie woonkamer beetje Ikea gevoel
Mooi overdadig gedecoreerde kerst woonkamer 

Kerstdecoratie voor kleine woonkamer toch sfeervol zo 

Leuke kerstsfeer met veel kleur, kinderen vinden dit geweldig 
Zo maar een paar ideeën om je huis gezellig te maken met Kerst 2014. Het zijn toch de donkere dagen en je zit veel binnen dus maak het gezellig met lichtjes, kaarsen, groen en kleuren.

vrijdag 10 oktober 2014

Feestelijk zalmgerecht voor kerst budget recept voor kerst 2014

Hier een leuk recept voor kerst, gebruik hier gewoon diepvrieszalm ( lidl ) om het binnen het budget te houden. Geef er bijvoorbeeld een salade of spinazie bij en je hebt een complete maaltijd.

Een lekker soepje vooraf en een ijsje toe en iedereen is blij.

Ik vind dat er vaak te veel eten is met Kerst je doet niet zoveel deze dagen en vaak ook nog wat lekkers bij de thee en een hapje bij de borrel. Zorg dus dat de maaltijd niet te overdadig is.

lekker budget zalmrecept voor kerst 2014 
INGREDIËNTEN voor 4 personen:  ( als hoofdgerecht )

2 gekarameliseerde uien
1 kop gekookte langkorrelige witte rijst of bruine rijst of wilde rijst
1 eetlepel gehakte verse dille
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper
bladerdeeg , ontdooid ( 1/2 van een 1 pond doos)
4 ( 6 ons ) zalmfilets
Zout en zwarte peper
3 grote hardgekookte eieren , fijngehakt
1 losgeklopt groot ei voor het afdichten en bestrijken

Voorbereiding: 15 minuten Bereidingstijd : 40 minuten

Totale tijd : 55 minuten

BEREIDING BUDGET KERSTGERECHT MET ZALM

Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verhit tot 400 graden .
Combineer gekarameliseerde uien , rijst , dille , citroensap , 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel zwarte peper tot het goed gemengd is.

Op bakpapier het bladerdeeg uitrollen tot een mooie lap.

Strijk het rijst mengsel op de helft van het deeg , laat een rand vrij om het deeg vast te plakken.

Leg de zalmfilets op de rijst . Breng op smaak met zout en peper . Verspreid de hardgekookte eieren op de zalm.

Kerstgerecht met zalm, budget recept Kerst 2014

Gekookte eieren over de zalm verdelen


Bestrijk de  randen met losgeklopt ei en sla de bovenste helft van het deeg over de vulling . Druk de randen goed samen, zodat deze niet losgaan.

Bestrijk gehele oppervlak met losgeklopt ei . Een decoratieve kriskras ontwerp kun je met een mes aanbrengen in het bladerdeeg. . Wees voorzichtig het deeg niet te doorboren. Met behulp van een vork, maak vier kleine luchtgaten zodat de stoom kan ontsnappen.

zalmpastei 40 minuten bakken in de oven 

Bak 40 minuten , losjes afdekken met folie na 30 minuten om verbranden te voorkomen . Laat afkoelen  en snijdt in plakjes.

Dit gerecht kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht , en kan worden besprenkeld met een " bechamel " of witte saus , indien gewenst. Een witte wijn gaat goed samen met dit gerecht.