Een lekker recept voor de herfst en ook nog eens gezond met veel groente en zoete aardappel.
Leuk om de zoete aardappel eens te proberen je moet even wennen aan de smaak maar die is in dit recept zeker niet overheersend.
Ik houd wel van dit soort ovenschotels en je hoeft ook niet blindelings het recept te volgen. Kijk eens in de koelkast wat je hebt liggen en maak je eigen variatie.
|
ovenschotel met zoete aardappel en kalkoen |
Zoete aardappel met kalkoen en groente uit de oven voor 4 personen
Ingrediënten:
1,5 pond zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
100 ml halfvolle melk
zout
zwarte peper
1 kilo kalkoen
1 fijngesnipperde ui
1 in blokjes gesneden courgette
3 fijngesneden wortels
1 klein blikje mais
1 pak tomato frito of 1 blik gepelde tomaten in blokjes
1 theelepel gedroogde salie
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de geschilde zoete aardappelen met de knoflook in ongeveer 15 minuten gaar.Maak hier puree van met de melk en zout.
Bak in een koekenpan het fijngesneden kalkoenvlees en de ui tot het vlees bruin is.
Kook de wortelen en courgette gaar in water en voeg daarna het blikje mais toe.
Voeg de tomaten, salie en peper toe aan het de gebakken kalkoen en ui en warm even door. Voeg de groenten toe en verdeel in een ovenschaal. Spuit van de zoete aardappelpuree rozetten of verspreid het in een laag over de kalkoen en groenten.
Bak 20 minuten in de oven eventueel met paneermeel en vlokjes boter voor een lekker korstje.
Ik houd wel van mijn ovenschotels in de herfst het nadeel is alleen altijd dat je eerst alles moet koken/bakken en daarna nog in de oven. Probeer dus een dubbele portie te maken zodat je 1 ovenschotel in kan vriezen voor een andere keer.
Een heerlijke manier om kennis te maken met de zoete aardappel.