dinsdag 10 december 2013

Kerstmenu restaurant Dordrecht 2013

Lekker uit eten met Kerst 2013 op een prachtige locatie in Dordrecht. Bellevue in Dordrecht heeft ook hotelkamers beschikbaar dus heeft u zin om lekker een drankje te nemen, kunt u hier ook blijven slapen.

Bellevue Groothoofd hotel culinair is een bolwerk van culinaire gastvrijheid, dat niet zou bestaan zonder de bindende factor: eigenaar-directeur meesterkok Ad Janssen.




4-gangenmenu €52,50 excl. dranken

Vanaf 18:30

Amuse van de chef
***
Gemarineerde coquille St. Jacques, truffel, couscous, Parmezaanschuim, truffeldressing, rucola
***
Eendenborstfilet, eendenbout, coco Blanc, abrikoos, eigen jus
***
Hertenfilet, hertensukade, knolselderijcrème, gebakken knolselderij, appelcompot, spruiten, paddenstoelensaus
***
Vizconde, gepocheerde peer, peer sorbet

Voor meer foto's en informatie over dit restaurant KLIK HIER


maandag 9 december 2013

Warm welkom voor gasten kerstversiering voordeur, buitenshuis Kerst 2013

Altijd leuk om wat extra te doen voor Kerst. Ik woon zelf in een buurt waar iedereen zijn huis wel versierd op een of andere manier. Een krans aan de deur of wat lichtjes of een kaarsje voor het raam, maken het reuze gezellig in deze donkere tijd.

Krijg je gasten zorg dan dat je huis ook aan de buitenzijde al een beetje kerstsfeer uitstraalt. Je kunt dit zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk, maar ik vind kant en klare Gamma lichtslingers niet zo erg feestelijk.

Hier een aantal stijlvolle en niet te dure ideeën om je huis de kerstsfeer uit te laten stralen.

Gefiguurzaagde sneeuwvlokken gespoten met glitters


klassieke voordeur versiering voor Kerst

Kerstversiering in de stijl van je woning

Moderne glitter krans voor aan de voordeur Kerst 2013

Zo simpel, maar heel sfeervol versierde slee voor de deur

Feestelijke kerst plantenbak met lichtjes

Wat kaarsen, groene takken en rode besjes

Ook mooi voor binnen langs trapleuning of balustrade

Kerst bank sfeervolle versiering buitenshuis Kerst 2013

zaterdag 7 december 2013

Lekker goedkoop uit eten met de Kerst 2013 voor Euro 24,50

Dat is nog eens een aanbieding een kerstdiner voor Euro 24,50 van 3 gangen.

Ik ben dol op de Berenrestaurants geen poespas gewoon lekker eten en altijd een goed stuk vlees.

Nu deze leuke aanbieding voor Kerstmis 2013.

Leuk om met het hele gezin van te genieten. Ik vind de sfeer in de Beren restaurants altijd prima en zoals gezegd niet duur en prima eten.

Heb je hier intresse in, zou ik zeker even reserveren.

Voor meer informatie KLIK HIER




vrijdag 6 december 2013

Kerstmenu voor thuis kerst 2013 recept echte Engelse Christmas pudding

Zelf maken is altijd goedkoper als kant en klaar kopen. Trek er even wat tijd voor uit en maak deze lekkere kerstpudding. Een beetje cognac hoort er wel bij.

Dit is een recept van Jamie dus makkelijk te maken en met een goed resultaat. Als je naar de ingrediënten kijkt weet je dat dit lekker wordt. 

Ingrediënten Engelse Christmas pudding:

500 g gemengde gedroogde vruchten
(
zoals veenbessen, kersen, abrikozen, rozijnen en rozijnen)

     100 g dadels, gehakt

     3 eetlepels gehakte gekonfijte gember

     125 g niervet  ??? boter mag ook maar smaakt wel anders

     schil van 1 sinaasappel

     125 g bloem

     125 g fijne kristalsuiker

     150 g verse witte broodkruimels

     2 eetlepels vin santo of brandewijn

     1 handvol gehakte noten, zoals pecannoten, paranoten en hazelnoten

     1 middelgroot scharrelei

     150 ml melk

     golden syrup, om te dienen ( stroop )





Bereiding:Voordat je zelfs maar denkt aan het kopen van een Christmas pudding, probeer deze eens. 

Het is zo makkelijk , het zal u niet teleurstellen en het is zo veel lichter dan die zware oude pudding. 

Vet een 1.5 liter pudding kom in met boter.Meng alle ingrediënten , behalve de stroop . Doe het mengsel in de ingevette kom en dek af met een dubbele laag aluminiumfolie . Bind een touwtje rond de zijkant van de kom . Doe in een grote pan water tot halverwege de zijkanten van de kom. Breng het water aan de kook , zet er een goed sluitend deksel op en laat gedurende 3 uur zachtjes koken. 

( Vergeet niet om het water regelmatig te controleren , om ervoor te zorgen dat het nooit kookt droog ,want als dat zo is , zal hij verbranden en de schaal zal barsten . )

Wanneer het klaar is , verwijder de folie , leg op een bord , besprenkel met stroop en versier zoals je wilt . U kunt ook licht met brandy besprenkelen als je wilt.

donderdag 5 december 2013

Luxe kerstmenu kerst 2013

Ik mag graag een beetje inspiratie opdoen via internet. Heerlijk om recepten te zoeken en menu ideeën op te doen voor het kerstdiner.

Hier een prachtig menu om inspiratie van te krijgen. Een beetje lastig om thuis alle gangen te maken, maar wel leuk om wat originele combinaties te zien.

Vooral het voorgerecht met kabeljauw, rivierkreeft, groenten en kerrie mayonaise vind ik wel spannend.


U kunt dit menu ook lekker in het restaurant op gaan eten.

Het restaurant is in Utrecht  KLIK HIER voor meer informatie

Kerstmenu voor thuis kerst 2013 recept vis hoofdgerecht

Zalm met kerst lekker als hoofdgerecht. Ik heb de indruk dat veel Nederlanders niet zo gek zijn op vis. In mijn omgeving zijn er toch veel mensen die erg weinig vis eten of niet goed weten hoe ze het klaar moeten maken.

Jammer hoor het zorgt toch ook voor afwisseling als je af en toe eens een lekker stukje vis eet en heel gezond. Ik kies wel meestal voor diepvries vis prijstechnisch toch wat gunstiger als vis van de vishandel.

Hier een makkelijk en lekker recept met een stukje zalm voor 4 personen

Ingrediënten:
8 plakjes spek
4 stukken ontvelde zalmfilet 
zout en zwarte peper
1 lepel olijfolie
1/3 kop abrikozenjam
1/2 kop cranberries grof gehakt
1 theelepel verse tijmblaadjes

Wikkel het spek rond de stukken zalm die je bestrooit met een klein beetje zout en royaal zwarte peper. Verwarm de olijfolie en bak de zalm met de naad van de spek naar beneden in de pan.
Ongeveer 3 a 4 minuten per kant tot je spek krokant is en je zalm gaar, dit gaat heel snel.

Voor de chutney doe de jam en cranberries in een kleine pan en voeg de tijm toe laat even pruttelen en de smaken op elkaar in werken.

Serveer met sperziebonen en aardappel ( puree )

Zalm met chutney met tijm voor Kerst 



Makkelijk toch en door het spek om de zalm blijft deze lekker sappig en droogt niet uit.