zondag 23 november 2014

Kerstdiner koken voor je schoonouders tips om stress te voorkomen

Misschien ben je pas gaan samenwonen of willen jullie eens wat anders, maar goed je schoonouders komen kerst bij jullie vieren.

Hier een aantal tips om kerststress te voorkomen en wat originele niet te moeilijke gerechten.

Ga je niet wagen aan het menu wat je schoonmoeder altijd maakt. Begin gewoon lekker je eigen kerst traditie. Als je hetzelfde menu als je schoonmoeder gaat maken, ga je het niet winnen, zoonlief gaat toch voor zijn moeder kiezen. Die discussie moet je zien te voorkomen.

Kies een van de gerechten hieronder of maakt een vertrouwd recept wat je goed kent.

voorgerecht kerstdiner makkelijk origineel Kerst 2014 

Een leuk hapje vooraf het plaatje zegt het al. Een stukje zoete rijpe handpeer met wat blauwschimmelkaas, een blaadje sla en een plakje rauwe ham eromheen.

hoofdgerecht varkensfilet met kersen 
1 kilo varkenslende, zwarte peper, zout, gedroogde kersen, verse bladpeterselie naar smaak, mosterd, 8 plakjes bacon, bessengelei en rode wijnazijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kruid het varkensvlees met de peper en zout en leg op een bakplaat op bakpapier. Meng in een kom de kersen fijngehakt, peterselie en mosterd. Gelijkmatig over het vlees verdelen en daarna de bacon eromheen doen.

Braad in de oven ongeveer 45 minuten, meet de temperatuur met een oventhermometer het vlees moet rond de 90 graden zijn in het midden dan is het goed.

Laat 10 minuten rusten voor aansnijden. Maak een saus van het braadvocht met bessengelei en een beetje rode wijnazijn.

Vind je het recept met de kersen maar niks en te zoet. Je kunt ook gebakken champignons gebruiken om het vlees mee te bedekken.

Hiermee zet je echt wat moois op tafel. Houd de bijgerechten gewoon lekker simpel. Aardappelpuree met een schepje creme fraiche erdoorheen en broccoli met hazelnoten bijvoorbeeld.
 



Goed dan natuurlijk nog een knallende finale een heerlijk toetje apart en ook weer makkelijk te maken. Bananen met pecannoten en rum, bruine suiker en kaneel.

heerlijk toetje met banaan en rum Kerst 2014 


Rooster eerst de pecan of walnoten in een droge koekepan. Zet deze apart. Smelt een beetje boter en los de bruine suiker hierin op. Voeg de bananen toe in stukjes en de kaneel. Laat even warm worden en de smaken goed mengen. Voeg een scheutje rum toe en de noten.

Serveer met een bolletje roomijs mmmm lekker.

Een menu waar je mee voor de dag kan komen toch ? En goed te doen om zelf thuis klaar te maken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten