zondag 30 november 2014

Kipfilet met champignons lekker hoofdgerecht voor het kerstmenu thuis

Als je kipfilet zo klaarmaakt wordt het ineens een verrassend hoofdgerecht.

Nog een voordeel iedereen lust een stukje kipfilet. Kijk wel even uit met de noten, zorg dat je zeker weet dat er geen mensen allergisch voor zijn.

Dit is geen moeilijk recept alleen wat extra werk om je kipfilet te vullen, maar dan serveer je ook wat lekkers. Ik zou hier nog een champignonsaus bij maken. Ik vind het zo een beetje droog.

hoofdgerecht Kerstdiner 2014 luxe kipfilet

HOOFDGERECHT – 40 MIN + 25 OVENTIJD – 4 PERSONEN 
Kip gevuld met een mengsel van champignons en spek en een krokante korst van walnoten
Ingrediënten 
250 gr champignons
4 kipfilets
124 gr spekjes
1 rode ui
100 gr walnoten
1 eiwit
snufje peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui en de champignons fijn. Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg na een paar min de ui en de champignons toe. Laat nog 5 min bakken. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de kipfilets open. Leg er een stuk plastic folie overheen en sla met een deegroller het vlees wat platter

Verdeel het champignon mengsel over de kip en rol voorzichtig op. Steek de rollen vast met een prikker en leg in een ovenschaal. Bestrijk de bovenzijde van de kiprolletjes met een beetje van het eiwit.

Hak de walnoten grof en meng door de rest van het eiwit. Verdeel het mengsel over de kip en druk ietsjes aan zodat het goed blijft zitten. Zet de kip 25 minuten in de oven. Lekker met krieltjes en groenten.


Leuke website met veel originele en makkelijk recepten om zelf thuis te maken voor je kerstdiner. 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten