woensdag 4 december 2013

Kerstmenu gourmetten kerst 2013

Gourmetten is al jaren erg populair en de supermarkten springen daar ook op in.

Wilt u gaan gourmetten met de Kerst met de hele familie of samen, kijk even naar de aanbiedingen. Veel supermarkten hebben rond de kerst aanbiedingen voor gourmetvlees. Je kunt natuurlijk ook de reclame in de gaten houden.

Je kunt natuurlijk ook je eigen vlees kopen en in stukjes snijden en marineren KLIK HIER

Per persoon ongeveer op 300 á 400 gram vlees rekenen dan heb je zeker voldoende. Ik heb wel grote eters in de familie die veel vlees eten. Per persoon 1 klein stokbroodje om zelf af te bakken, dit gaat zeker wel op.

Flinke pan pindasaus altijd lekker, wat barbecue en knoflook saus als je allemaal knoflook eet, ruik je het niet van elkaar. Ongeveer 250 gram huzarensalade per persoon en nog wat groene salade, komkommer, paprika, champignons en uien om te bakken.

Ik houd  het graag simpel met niet te veel bijgerechten. Je kunt de tafel wel vol zetten maar als je aardig wat vlees eet zit je snel vol. Ik ga meestal voor kipfilet, varkenshaas en biefstuk.

In de kant en klaar pakketten heb je de hamburgers, shoarmavlees en slavinken maar vind gewoon een stukje mager vlees het lekkerst en als je de aanbiedingen deze weken in de gaten houdt, hoeft het niet zo erg duur te zijn.

Hier een voorbeeld van een luxe gourmet schotel:

Kies je eigen gourmetvlees, veel goedkoper
Op deze schaal liggen diverse soorten vlees die lekker zijn om te gourmetten, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kip, kalkoen en een lekker stukje varkenshaas is ook altijd goed. 

Kies voor magere soorten vlees die snel klaar zijn. Geen riblappen dus maar een mooi stukje biefstuk.



Kerstmenu gourmetten kerst 2013

Gourmetten is ook altijd geliefd met Kerst. Je hoeft niet uren in de keuken te staan en iedereen maakt zijn eigen stukje vlees klaar. Oké je huis ruikt er wel even naar zet 's avonds een bakje met water en azijn in de kamer en 's morgens is de geur al voor een groot deel weg.

De hoeveelheden voor gourmetten dat is soms lastig, maar als je met allemaal volwassenen gourmet:
300 gram vlees / vis per persoon
250 gram huzarensalade per persoon
1 stokbrood voor 3 personen
1 bakje kruidenboter voor 3 personen
pindasaus flinke pan, gaat altijd hard
overige saus zou zeggen 1 calvé flesje naar keuze per persoon, knoflook, sjasliek of wat je lekker vindt.

Met deze hoeveelheden heb je echt genoeg, aanvullen met wat rauwkost is ook lekker.
Hier een lijstje per persoon voor het vlees:

Bieflap
Kalkoentournedos
Kip-zigeunerschnitzel
Gemarineerde blanke kalfsschnitzel
Gemarineerde kipfilet
Kalkoen shoarma
Mini-kipsaté
Kipcordonblue
Gepaneerde runderhamburger met mini hamburgerbroodje

U kunt dit hier compleet bestellen 

Zorg voor stokbrood, een lekkere salade en sauzen en schuif gezellig aan om lekker samen te eten. Gourmetten is ook voor kinderen altijd een feestje ze mogen zelf koken en hoeven zich niet te vervelen.

Een ijs dessert toe maakt de maaltijd compleet.

Gourmetten met kerst

Kerstmenu voor thuis Kerst 2013 voor de hele familie

Zo simpel kan het kerstmenu voor thuis zijn. Ik weet zeker dat uw gasten zullen smullen en verdeel de taken eventueel. Stokbrood als voorafje is altijd lekker en meloen met rauwe ham hoeft u alleen maar op de borden te leggen.

Kortom ook met Kerst maakt u het zich zo moeilijk of makkelijk als u wilt.

Ik vind dit een erg leuk menu en denk dat wij met 8 personen dit gaan eten. Ik doe de varkenshaasjes in de oven en maak een lekkere pepersaus erbij. De frites kunnen ook op een bakplaat in de oven en heb dan nog plek genoeg op het fornuis voor groenten en saus.

Voorgerecht
Stokbrood kruidenboter
Garnalencocktail of Meloen rauwe ham of Runderhaascarpacio

Tussengerechten
Runderbouilion
Verfrissende Spoom

Hoofdgerecht
Tournedos of Varkenshaas met pepersaus of champignonsaus
Frites, salade en sperziebonen

Nagerecht
Dessert Surprise / stukje taart,ijs



Kerstmenu voor thuis Kerst 2013


Wilt u thuis een mooi menu op tafel zetten met kerstmis, maak het niet te moeilijk en denk ook eens aan een kant en klare soep bijvoorbeeld die u zelf  voorziet van bijvoorbeeld een kruidenflensje.

Een lekker stukje vlees is altijd fijn en hoeft bij meerdere gangen niet zo groot te zijn.

Bedenk dat het met Kerst vooral om het samen zijn gaat en de gezelligheid en mislukt er eens een gerecht geen probleem de gasten zullen u het vergeven.

Geniet zelf ook van de maaltijd en maak het niet te moeilijk. Hier een mooi afwisselend menu voor een uitgebreid diner.


Taartje van gerookte paling en zalm met crème-fraîche en appel
•••
Geurige wildbouillon met kruidenflensjes en gestoofde bospaddestoelen
•••
Frisse pauzecocktail van kokos en ananas
•••
Tournedos met een romige saus van cognac met shii-takes en uitgebakken bacon
•••
Grand dessert
  ( vruchten, ijs, petit-four bijvoorbeeld )

Luxe kerstmenu 2013

Wat eten we met de Kerst ?

Ieder jaar weer een vraag en o.a. afhankelijk van het aantal mensen dat komt eten en het budget wat beschikbaar is. Ik kijk altijd graag naar de menu's van restaurants om inspiratie voor thuis op te doen.
Maak wat minder gerechten en pas de recepten een beetje aan en je komt goed voor de dag.

Ook thuis kunt u het heel gezellig maken met kerst.

Hier een voorbeeld van een luxe kerstmenu




Rundertartaar van Zuidhollandse roodbont met gegrilde cocquilles,
gedroogde pancetta en een truffel balsamicodressing

Kreeftensoep met paddestoelenravioli, black tiger garnaal,
winterse groenten en een vleugje cognac

Eendenborstfilet met gekonfijte eendenbout met een kroketje van
zuurkool en een jus van jeneverbessen en laurier

Spoom van champagne, mandarijn sorbetijs en mandarine napoleon
met een schuim van vanille en dragon

Hertenrugfilet met een knolselderij-knoflook zalf,
gecaramelliseerde appeltjes, spruiten, pompoen en beukenzwametjes en
zijn eigen jus gebonden met peperkoek

Chocolade tulp gevuld met een parfait van chocolade en baileys met
een mousse van espresso koffie en melk chocolade met een siroop van banyuls

Koffie met kerst bonbon