vrijdag 28 november 2014

Kerstkleed, kerstloper placemats en kerstservetten voor weinig

Het wordt al weer helemaal gezellig in de winkels met alle kerstversiering.

Ik kwam bij Zeeman leuke tafelkleden, tafellopers en placemats tegen voor je kersttafel. Ik denk dat deze artikelen snel uitverkocht zullen zijn, dus wacht niet te lang.

Het staat altijd wel extra gezellig als je een speciaal kersttafelkleed hebt met bijpassende servetten. Nu voor een paar euro een extra gezellig kersttafel voor Kerstmis 2014.

Je kunt ze nu ook online bestellen KLIK HIER VOOR KERSTTAFELKLEED of KERSTLOPER


leuke kersttafelkleden Kerst 2014



sfeervol tafelkleed voor kerst of een kerstloper met placemats 


donderdag 27 november 2014

Kip netjes in stukken verdelen, uitleg met foto's Kerstmis 2014

Ik vind het altijd het lekkerst een hele kip, door de botjes in het vlees veel meer smaak.

Wil je geen hele kip op tafel zetten, kun je deze voor het braden al in stukken verdelen. Als je dit net als ik niet zo vaak doet is een geheugensteuntje wel handig.

Hier foto's met uitleg hoe je een kip netjes in stukken verdeeld. Zorg voor voldoende kip(pen) zodat iedereen een stukje poot en kipfilet kan krijgen.

KIP IN STUKKEN VERDELEN

kip verdelen, kipfilet, poten, vleugeltjes 

En de resten voor saus of bouillon gebruiken een hele goede tip. Hier zit nog zo ontzettend veel smaak in.

dinsdag 25 november 2014

Kerstboom Kersttrends 2014 originele ideeën voor de decoratie versiering van uw kerstboom

Hij staat nog niet, we wachten tot na 5 december, maar wat heb ik weer zin in de kerstboom. Gezellig lichtjes in de kamer. Je hele woonkamer fleurt er van op in deze donkere dagen.

En dan de heerlijke dennengeur het maakt je huis weer helemaal gezellig. Een kopje hete chocolademelk met of zonder slagroom en een gezellige kerst cd op. Wat kaarsen op de tafel en je voelt je weer een ander mens.

Hier een aantal ideeën om je kerstboom trendy te versieren:


trendy kerstboom Kerstmis 2014 kersttrends 

De eerste boom illustreert een techniek die de meeste home decorateurs missen : met behulp van oversized ornamenten. De grote zilveren ballen en sterren hebben een enorme impact. Hoewel oversized decoraties een beetje meer zullen kosten , hoeft u niet te veel uit te geven, en het effect zal prachtig zijn

trendy kerstboom Kerst 2014 

Voeg kristallen toe aan je versiering ze geven schittering en glans aan je boom. Omdat ze doorzichtig zijn is het wel belangrijk ze in de buurt van een lichtje te hangen en meng ze met kleurrijke decoratie.


bloemen in de kerstboom Kerst 2014 

Verwerk ook eens zijden bloemen in de decoratie van je kerstboom blijft mooi en geeft een heel andere sfeer aan je kerstboom. Kies een kleur die goed bij de andere versiering van de kerstboom past. Je kunt tegenwoordige prachtige rozen of andere zijden bloemen kopen.


kersttrends Kerst 2014 
Nog een leuk idee wat het heel goed zal doen in een strak modern interieur, een kerstboom in 1 kleur. Hier is voor wit met zilveren ballen gekozen voor een stakke, trendy moderne kerstboom. Heel apart toch zo'n boom. Je kunt natuurlijk ook een groene boom nemen met bijvoorbeeld alleen maar witte decoratie.

design kerstboom Kerst 2014 

Versiering in één kleur en stijl krijgt een designer look door het variëren van de maten (small, medium en large) en door  te kiezen voor een unieke matte glans afwerking in plaats van een standaard glanzende. Lintslingers kriskras horizontaal over de boom en tientallen glazen ijspegels zorgen voor een verticaal element.

Mooi gedecoreerde sfeervolle kerstboom Kerst 2014 idee voor de Kerstboom 
Herhaal een soort ornament dus kies dezelfde kleur, vorm of thema voor een boom. Deze rode decoraties zorgen voor een evenwichtig geheel met de andere versiering. We adviseren het kopen van 2-4 dozijn van een hoofdthema element (zoals deze rode ballen). Verschillende maten, vormen, of afwerkingen van zo'n element zullen nog meer flair toe te voegen.

Dus duik tussen de kerstballen en schaf eventueel nog wat nieuwe items aan om van een originele en trendy kerstboom te genieten.


zondag 23 november 2014

Kerstdiner koken voor je schoonouders tips om stress te voorkomen

Misschien ben je pas gaan samenwonen of willen jullie eens wat anders, maar goed je schoonouders komen kerst bij jullie vieren.

Hier een aantal tips om kerststress te voorkomen en wat originele niet te moeilijke gerechten.

Ga je niet wagen aan het menu wat je schoonmoeder altijd maakt. Begin gewoon lekker je eigen kerst traditie. Als je hetzelfde menu als je schoonmoeder gaat maken, ga je het niet winnen, zoonlief gaat toch voor zijn moeder kiezen. Die discussie moet je zien te voorkomen.

Kies een van de gerechten hieronder of maakt een vertrouwd recept wat je goed kent.

voorgerecht kerstdiner makkelijk origineel Kerst 2014 

Een leuk hapje vooraf het plaatje zegt het al. Een stukje zoete rijpe handpeer met wat blauwschimmelkaas, een blaadje sla en een plakje rauwe ham eromheen.

hoofdgerecht varkensfilet met kersen 
1 kilo varkenslende, zwarte peper, zout, gedroogde kersen, verse bladpeterselie naar smaak, mosterd, 8 plakjes bacon, bessengelei en rode wijnazijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kruid het varkensvlees met de peper en zout en leg op een bakplaat op bakpapier. Meng in een kom de kersen fijngehakt, peterselie en mosterd. Gelijkmatig over het vlees verdelen en daarna de bacon eromheen doen.

Braad in de oven ongeveer 45 minuten, meet de temperatuur met een oventhermometer het vlees moet rond de 90 graden zijn in het midden dan is het goed.

Laat 10 minuten rusten voor aansnijden. Maak een saus van het braadvocht met bessengelei en een beetje rode wijnazijn.

Vind je het recept met de kersen maar niks en te zoet. Je kunt ook gebakken champignons gebruiken om het vlees mee te bedekken.

Hiermee zet je echt wat moois op tafel. Houd de bijgerechten gewoon lekker simpel. Aardappelpuree met een schepje creme fraiche erdoorheen en broccoli met hazelnoten bijvoorbeeld.
 



Goed dan natuurlijk nog een knallende finale een heerlijk toetje apart en ook weer makkelijk te maken. Bananen met pecannoten en rum, bruine suiker en kaneel.

heerlijk toetje met banaan en rum Kerst 2014 


Rooster eerst de pecan of walnoten in een droge koekepan. Zet deze apart. Smelt een beetje boter en los de bruine suiker hierin op. Voeg de bananen toe in stukjes en de kaneel. Laat even warm worden en de smaken goed mengen. Voeg een scheutje rum toe en de noten.

Serveer met een bolletje roomijs mmmm lekker.

Een menu waar je mee voor de dag kan komen toch ? En goed te doen om zelf thuis klaar te maken.




zaterdag 22 november 2014

Origineel, gezond en snel klaar borrelhapje met gerookte zalm en courgette

Hier nog een recept voor een snel en gezond borrelhapje met gerookte zalm en courgette.

gezond borrelhapje met gerookte zalm 


Ingrediënten

200 gram roomkaas, Mon Chou
1 theelepel vers geraspte citroenschil
vers gemalen zwarte peper
150 gram gerookte zalm in stukjes
2 grote courgettes


Recept borrelhapje met gerookte zalm

Meng de roomkaas met de citroen en peper tot alles goed gemengd is. Roer de gerookte zalm erdoor heen.

Snijd de courgette in de lengte in zo dun mogelijk plakken bijvoorbeeld met een mandoline of dunschiller.

Leg de courgette op een vlakke ondergrond schep er een beetje roomkaas met zalm op en rol netjes op. Steek hier een cocktail prikker in.

Je kunt deze hapjes niet te lang van te voren maken. Je kunt ze ongeveer 3 uur in de koelkast bewaren, als je dit langer doet laten de courgettes veel vocht los en wordt het erg nat.



vrijdag 21 november 2014

Inspiratie voor je kerstdiner beurs kerstkoken, kerstmenu 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht foodies beurs

Leuk om te gaan proeven en inspiratie op te doen voor thuis. Taste of Christmas in de Jaarbeurs van Utrecht een beurs van 12 t/m 14 december 2014.

Jaarbeurs in Kerstsfeer foodies beurs 2014 

Je kunt hier zelf aan de slag in de kookschool en in 45 minuten een heerlijk gerecht leren maken.

Er is ook de mogelijkheid om te kijken hoe bekende chefs een lekker gerecht maken. In het Taste Theater treden iedere dag chefs uit Nederland en het buitenland op. In sessies van 30 minuten leer je meer over de gerechten van jouw favoriete chef of restaurant zodat je ze thuis ook kunt proberen, of inspiratie kunt opdoen voor het kerstdiner. Natuurlijk laten de chefs je ook een hapje proeven. En wat dacht je van een heuse Ready-Steady-Cook sessie tussen twee rivalen? Aan jou de keuze om de winnaar te kiezen! Bovendien stelt Taste of Christmas de chefs extra op de proef om te zien wat ze bereiden met de ingrediënten uit een door ons samengestelde Mysterybox.

De namen die nu bekend zijn o.a. Ramon Beuk, Julius Jaspers, Alain Caron, Dennis Kuipers, Marcel de Leeuw, Karin Luite, Peter Lute en nog vele anderen. Leuk om hier eens echt met je neus bovenop te staan en de kunst af te kijken.

Er is een wijnproeverij waar je precies de juiste wijn bij je gerecht leert kiezen en kunt kopen.

Er is ook een groot gedeelte van de beurs aan Frankrijk gewijd, ook hier kun je lekkere hapjes proeven en diverse Franse delicatessen kopen.

kookworkshop Kerstmis Taste of Christmas
Met een toegangskaart voor Taste kun je genieten van de ongekende gezellige ambiance die wij voor je in de Jaarbeurs hebben gecreëerd. Daarnaast kun je kosteloos masterclasses van Top Chefs, workshops of interessante tastings volgen in het Taste Theater, Wijnplein of deelnemen aan workshops in de Kookschool. Inschrijven voor de workshops kan ter plekke op het festival. Verder zijn de heerlijke gerechten in verschillende prijscategorieën in het Sterrenpaviljoen en kun je overal wat proeven en gerechten kopen bij de verschillende foodtrucks en bij de exposanten.

Het foodie festival voor Kerst in de Jaarbeurs in Utrecht is op 12, 13 en 14 december en begint om 12.00 uur tot 23.00 uur behalve op zondag dan is het om 22.00 uur afgelopen.

Uiteraard is de beurs helemaal in Kerstsfeer aangekleed en kom je overal dennebomen en sneeuw tegen. Het lijkt mij een hele leuke beurs om inspiratie op te doen.