donderdag 16 november 2017

Kerst koninklijke familie Engeland

Altijd grappig om te lezen wat eet een koninklijke familie met kerst. Deze keer Engeland voormalig  royal chef Darren McGrady heeft een kijkje in de keuken gegeven.

kerstdiner Engeland kersttraditie diner met kalkoen voor kerst 


Heel traditioneel en gewoon ieder jaar hetzelfde leuk om hier inspiratie uit op te doen. Soms zijn tradities helemaal niet slecht en is het gewoon fijn om samen te zijn en simpel maar wel lekker te eten. Het hoeft geen kreeft en kaviaar te zijn.

Kerstlunch koninklijke familie Engeland

Darren vertelt: "Ze doen niet aan ham ofzo, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had." De kalkoen was immer gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. En het dessert? Ook dáár werd nooit van de traditie geweken: Christmas pudding.

Kaas, kalkoen, ham buffetmenu Kerst 2017

Na de lunch stapt iedereen naar buiten voor een flinke wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea al snel begint en de toespraak van de Queen wordt bekeken. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas (met port) niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham.

Darren vertelt ook nog een leuke anekdote over Diana. Zij was zo gek op zijn toetjes dat ze na de lunch de keuken in kwam rennen voor een tweede ronde. Voor de ogen van de Queen durfde ze nooit om 'seconds' te vragen. De chef wist hoe dol ze erop was en zette daarom altijd wat voor de prinses opzij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten