In Frankrijk wordt de Kerst ook goed gevierd en uiteraard met lekker eten.
Hier een paar echte Franse recepten voor uw kerstmenu
Vooraf:
Taart met ricotta , zalm en erwten
400 g diepvries bladerdeeg
200 g zalmfilet
200 ml melk
250g ricotta
80 g bevroren erwten
4 eieren
70 g geraspte kaas
nootmuskaat
sommige bieslook voor decoratie
zout en pepervoorbereiding voor taarten met ricotta , zalm en erwten
Verwarm de oven t . 6 ( 180 ° C ).Ontdooi deeg volgens de instructies .
Snijd in 4 - taartjes en doe in beboterde vormen . Snijd de zalm in reepjes .
Meng de melk met de ricotta, eieren en kaas . Zout , peper en een beetje nootmuskaat.
Schik de zalm en erwten op taarten en giet het eimengsel in.Bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten .Garneer met wat bieslook en serveer.
Hoofdgerecht:
Kerstmis kalkoen gevuld met appels en cider
1 kalkoen 2-3 kg ( slachtafval bewaren )
25 g boter
1 c . eetlepel poedersuiker
1/2 fles cider
2.5 cl appelazijn
2.5 cl Calvados
zout en peper
Voor de vulling :
250 g worst
1 pippin
2 sjalotten
1/2 c . eetlepels rozijnen
1 c . eetlepels Calvados
25 g brood
10 cl melk
15 g boter
1 ei
1 el fijngehakte peterselie
zout en peper
Voor de saus :
6 pippin appels
50 g boter
50 g rozijnen
5 cl Calvados
1 c . eetlepel poedersuiker
zout en pepervoorbereiding
Bereid de vulling:
In een kom doen de rozijnen en Calvados. Doe het brood verkruimeld in de melk. Snijd de lever
en het hart van de kalkoen in kleine dobbelstenen. Schil en snijd de appels ook in kleine dobbelstenen. Pel en snipper de sjalotjes. In een koekenpan de boter smelten en bak sjalotjes, lever en hart tot de sjalotjes zacht zijn. In een kom kneed de worst met brood, ei, gehakte peterselie, de druiven en hun sap. Zout en peper toevoegen en goed mengen.
Leg de vulling in de kalkoen en naai dicht.Leg de kalkoen in een grote ovenschaal en verdeel er boter over. Goed kruiden en op 180 graden 1 uur bakken. Vaak bedruipen met het braadvocht. Aan het eind van het 2e uur dat de kalkoen in de oven staat de cider er over gieten. Hierna nog 30 minuten braden.
In een pan boter smelten en de appels 10 minuten bakken. Voeg de suiker toe en laat nog 10 minuten koken. Doe de rozijnen geweekt in Calvados erbij, dit is de saus.
Haal de kalkoen uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de calvados en cider azijn bij het braadvocht en laat inkoken voor de jus.
Dessert:
hazelnoot en chocolade boomstam
100 g melkchocolade
100 g gemalen hazelnoten
6 eieren
125 g bloem
30 g aardappelzetmeel
175 g fijne kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
30 g boter
25 cl melkvoorbereiding
In een pan, kook de melk .In een kom, grof hakken de chocolade . Giet de kokende melk over en meng. In een andere kom, klop 2 eieren en 50 g suiker , voeg dan de aardappelzetmeel toe en meng.
Giet de chocolade erbij en laat indikken op een laag vuur melk. Van het vuur, voeg de gemalen hazelnoten toe.
Verwarm de oven . 6 ( 180 ° C ) .Meng 4 eidooiers 125 g suiker en vanillesuiker , gesmolten boter en bloem. Klop de eiwitten stijf. Voeg voorzichtig de rest toe met een flexibele spatel .Spreid het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier .Bak ongeveer 10 minuten. Leg de taart op een vochtige doek en rol meteen op. Laat afkoelen. .Spreid de chocolade vulling op de biscuit.
Rol weer zachtjes op. Laat afkoelen .Bedek de boomstam en garneer met chocolade schilfers en poedersuiker .Serveer goed gekoeld .
Een echt Frans dessert
Best een stevig menu zou niet te grote porties van alles serveren, maar voor een beetje geoefende kok moet dit thuis te maken zijn.
Zin in meer Franse kerstrecepten KLIK HIER
Eten met Kerst maar vergeet niet het samenzijn is het allerbelangrijkst !
woensdag 4 december 2013
Kerstmenu uit Frankrijk Kerst 2013 recepten
Labels:Kerst 2017, Kerstdiner, Kerst vieren
appel,
Frans,
Franse kerstrecepten,
gasten,
kalkoen met calvados,
kerstmenu frankrijk kerst 2013,
koken,
maken,
menu,
noell,
recepten,
traditioneel,
zalmtaartje,
zelf maken
Kerstmenu restaurant Arnhem 2013
Nog een mooi kerstmenu deze keer van een restaurant uit Arnhem voor Euro 37,50
Ook hier weer inspiratie volop om thuis wat na te maken. U hoeft niet het hele menu over te nemen maar champignoncroquetjes vind ik wel een uitdaging.
Voorgerecht naar keuze,
Carpaccio van ossenhaas, gruyère kaas en pesto.
of
Salade met gerookte eend, appel en pijnboompitten.
of
Trio van wildpaté, zwijnsham en hertencarpaccio.
of
Vispalet, combinatie van gerookte zalm, paling en Hollandse garnalen.
Deze voorgerechten worden geserveerd met toast en boter.
Heldere bouillon met passend garnituur.
Spoom, een luchtige pauzedrank.
Hoofdgerecht naar keuze,
Tournedos (biefstuk van de haas) met een licht gepeperde cognacsaus.
of
Noordzeezaligheden, tongfilet, garnalen en kreeft
of
Wildtrio van haas, hert en wildzwijn begeleid door een verfijnde wildsaus met
bospaddestoelen.
of
Kalfsmedaillons met een appelcalvadossaus.
Deze hoofdgerechten worden geserveerd met champignoncroquetjes, gebakken aardappelen
en salade.
Een feestelijk geflambeerd nagerecht.
Klik hier voor meer informatie over dit menu en om te reserveren.
Ook hier weer inspiratie volop om thuis wat na te maken. U hoeft niet het hele menu over te nemen maar champignoncroquetjes vind ik wel een uitdaging.
Voorgerecht naar keuze,
Carpaccio van ossenhaas, gruyère kaas en pesto.
of
Salade met gerookte eend, appel en pijnboompitten.
of
Trio van wildpaté, zwijnsham en hertencarpaccio.
of
Vispalet, combinatie van gerookte zalm, paling en Hollandse garnalen.
Deze voorgerechten worden geserveerd met toast en boter.
Heldere bouillon met passend garnituur.
Spoom, een luchtige pauzedrank.
Hoofdgerecht naar keuze,
Tournedos (biefstuk van de haas) met een licht gepeperde cognacsaus.
of
Noordzeezaligheden, tongfilet, garnalen en kreeft
of
Wildtrio van haas, hert en wildzwijn begeleid door een verfijnde wildsaus met
bospaddestoelen.
of
Kalfsmedaillons met een appelcalvadossaus.
Deze hoofdgerechten worden geserveerd met champignoncroquetjes, gebakken aardappelen
en salade.
Een feestelijk geflambeerd nagerecht.
Klik hier voor meer informatie over dit menu en om te reserveren.
Labels:Kerst 2017, Kerstdiner, Kerst vieren
eend,
hoofdgerecht,
kerst,
kerst 2013,
kerstmenu restaurant Arnhem 2013,
menu,
reserveren,
uit eten,
voorgerecht,
wild
Kerstmenu restaurant Rotterdam 2013
Wil je eens echt lekker uit eten ga dan naar Restaurant Fred in Rotterdam.
Echt een goede chef die fantastische gerechten maakt, niet te veel poespas en echt top kwaliteit.
Een echt kerstmenu staat nog niet op de website, maar hier een selectie van de gerechten die geserveerd worden.
Voorgerecht:
Coquilles en eendenlever
Flinterdunne plakjes coquille en eendenlever,geschaafde jonagold appel
met avocadocrème, gebruneerde hazelnoten en truffel
Hoofdgerecht:
Ossehaas en Iberico
Gebraden Ierse ossenhaas met diverse bereidingen van Iberico ham en een saus van rode wijn en zwarte peper
Dessert:
Witte chocolade en sinaasappel
Mousse van witte chocolade en sinaasappel, sponge cake van kokos en sorbet van pure chocolade
KLIK HIER voor de website en meer informatie over dit fantastische restaurant.
Ze geven nog niet alles prijs via de website er worden ook nog andere menu's geserveerd. De gerechten daarvan blijven een verrassing. U krijgt zo al een goede indruk van het soort keuken.
Echt een goede chef die fantastische gerechten maakt, niet te veel poespas en echt top kwaliteit.
Een echt kerstmenu staat nog niet op de website, maar hier een selectie van de gerechten die geserveerd worden.
Voorgerecht:
Coquilles en eendenlever
Flinterdunne plakjes coquille en eendenlever,geschaafde jonagold appel
met avocadocrème, gebruneerde hazelnoten en truffel
Hoofdgerecht:
Ossehaas en Iberico
Gebraden Ierse ossenhaas met diverse bereidingen van Iberico ham en een saus van rode wijn en zwarte peper
Dessert:
Witte chocolade en sinaasappel
Mousse van witte chocolade en sinaasappel, sponge cake van kokos en sorbet van pure chocolade
KLIK HIER voor de website en meer informatie over dit fantastische restaurant.
Ze geven nog niet alles prijs via de website er worden ook nog andere menu's geserveerd. De gerechten daarvan blijven een verrassing. U krijgt zo al een goede indruk van het soort keuken.
Labels:Kerst 2017, Kerstdiner, Kerst vieren
Fred,
goed,
kerst,
kerstmenu restaurant Rotterdam,
keuken,
kwaliteit,
lekker,
menu,
prima,
reserveren,
Rotterdam,
soort,
voorgerechten,
website
Kerst ontbijt recept kerst 2013
Mmm warme kaneelbroodjes bij het kerst ontbijt. Wat handig is, je kunt het deeg een dag van te voren maken en hoeft de broodjes dan alleen maar de oven in te schuiven 's morgens.
Krijg er nu al zin in en ga deze zeker voor de kerst al een keer maken.
3 1 /2 - 4 kopjes bloem
1 pakje droge gist
1 kopje melk
1/3 kop boter
1/3 kopje suiker
1/2 theelepel zout
1 ei
2 eetlepels boter, zacht
3/4 kop bruine suiker
2 theelepels gemalen kaneel
1/2 kop rozijnen
1/2 kop gehakte noten
4 theelepels room
Recept:1 . Combineer 1-1/2 cups van de bloem en de gist en zet apart. In een pan warmte melk , 1/3 kopje boter , suiker en zout tot lauw ( 20 graden celsius) en boter gesmolten. In bloemmengsel , samen met ei . Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 30 seconden , schrapen kom. Sla op hoge snelheid 3 minuten . Roer er zoveel mogelijk van de rest van de bloem door.
2 . Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak . Kneed in voldoende resterende bloem om een matig zacht deeg dat is glad en elastisch is ( 3 tot 5 minuten in totaal ) te maken. Vorm het deeg tot een bal . Leg het deeg in een licht ingevette kom , draai een keer . Dek af en laat rijzen op een warme plaats tot dubbel ( 1 tot 1-1/2 uur ) .
3 . Duw deeg naar beneden . Zet op een licht met bloem bestoven werkvlak . Dek af , laat 10 minuten rusten . Vet een 13x9x2 -inch bakken pan , zet opzij. Rol het deeg in 18x10 -inch rechthoek . Verspreid met zachte boter . Combineer bruine suiker en kaneel , bestrooi op deeg. Bestrooi met rozijnen en noten . Strak oprollen tot een spiraal vanaf een lange zijde . Druk de naden dichten .
4 . Snijd het deeg kruiselings in 12 plakjes. Schik plakjes gesneden kanten naar beneden , in de voorbereide bakvorm . Dek af en laat rijzen tot bijna het dubbele ( ongeveer 30 tot 40 minuten ) .
5 . Bestreik met room. Bak in een 170 graden oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Omkeren broodjes op een rooster of serveerschaal . Iets laten afkoelen .
Tot 24 uur vooruit , maken en vorm rollen . Bedek met geolied vetvrij papier , dan met plastic wrap. Zet in de koelkast voor 2 tot 24 uur . Vóór het bakken , laat 20 minuten staan bij kamertemperatuur. Luchtbellen doorprikken die op het oppervlak verschenen zijn.
Krijg er nu al zin in en ga deze zeker voor de kerst al een keer maken.
3 1 /2 - 4 kopjes bloem
1 pakje droge gist
1 kopje melk
1/3 kop boter
1/3 kopje suiker
1/2 theelepel zout
1 ei
2 eetlepels boter, zacht
3/4 kop bruine suiker
2 theelepels gemalen kaneel
1/2 kop rozijnen
1/2 kop gehakte noten
4 theelepels room
Kaneelbroodjes recept |
Recept:1 . Combineer 1-1/2 cups van de bloem en de gist en zet apart. In een pan warmte melk , 1/3 kopje boter , suiker en zout tot lauw ( 20 graden celsius) en boter gesmolten. In bloemmengsel , samen met ei . Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 30 seconden , schrapen kom. Sla op hoge snelheid 3 minuten . Roer er zoveel mogelijk van de rest van de bloem door.
2 . Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak . Kneed in voldoende resterende bloem om een matig zacht deeg dat is glad en elastisch is ( 3 tot 5 minuten in totaal ) te maken. Vorm het deeg tot een bal . Leg het deeg in een licht ingevette kom , draai een keer . Dek af en laat rijzen op een warme plaats tot dubbel ( 1 tot 1-1/2 uur ) .
3 . Duw deeg naar beneden . Zet op een licht met bloem bestoven werkvlak . Dek af , laat 10 minuten rusten . Vet een 13x9x2 -inch bakken pan , zet opzij. Rol het deeg in 18x10 -inch rechthoek . Verspreid met zachte boter . Combineer bruine suiker en kaneel , bestrooi op deeg. Bestrooi met rozijnen en noten . Strak oprollen tot een spiraal vanaf een lange zijde . Druk de naden dichten .
4 . Snijd het deeg kruiselings in 12 plakjes. Schik plakjes gesneden kanten naar beneden , in de voorbereide bakvorm . Dek af en laat rijzen tot bijna het dubbele ( ongeveer 30 tot 40 minuten ) .
5 . Bestreik met room. Bak in een 170 graden oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Omkeren broodjes op een rooster of serveerschaal . Iets laten afkoelen .
Tot 24 uur vooruit , maken en vorm rollen . Bedek met geolied vetvrij papier , dan met plastic wrap. Zet in de koelkast voor 2 tot 24 uur . Vóór het bakken , laat 20 minuten staan bij kamertemperatuur. Luchtbellen doorprikken die op het oppervlak verschenen zijn.
Luxe kerstmenu 2013
Hier nog een prachtig menu voor kerst 2013 keuze uit diverse gerechten en zeker thuis ook goed te maken. Gaat u dit liever in het restaurant eten KLIK HIER
Ik denk dat dit menu met een beetje voorbereiding thuis ook heel goed te maken is. Mooie combinaties van verschillende gerechten en met een lekker flesje wijn erbij mmmm....
4-gangen menu
Vitello tonato
geserveerd met dun gesneden kalfsvlees
en tonijnmayonaise
of
Groene salade
geserveerd met gerookte zalm
en gerookte paling
★★★
Franse mosterdsoep
met gebakken spek
of
Roergebakken knoflookgamba’s
met crostini
★★★
Gebakken zijlende biefstuk
met paddenstoelen
of
Zeebaarsfilet
met hollandaise schuim
★★★
Huisgemaakte tiramisu
met sorbetijs
of
Hollands kaasplankje
met stoofpeer en waldkorn
Labels:Kerst 2017, Kerstdiner, Kerst vieren
4 gangen,
goedkoper,
idee,
koken,
luxe kerstmenu 2013,
maken,
menu voor kerst 2013,
thuis,
uit eten,
voorbeeld
Kerstmenu gourmetten Kerst 2013 recept huzarensalade
Als je gaat gourmetten hoort er natuurlijk een lekkere huzarensalade bij. Je kunt deze in allerlei soorten kopen, maar er gaat niets boven zelfgemaakt natuurlijk.
Hier een lekker recept voor een mooie huzarensalade voor 8 personen:
Huzarensalade
Hier een lekker recept voor een mooie huzarensalade voor 8 personen:
Huzarensalade
- buffet
- 8 personen
- 10 min, voorbereiden 20 min, wachten 60 min
Ingrediënten
- 2 eieren
- 400 g aardappels (kruimig)
- zout
- 1 appel (Jonagold)
- 3 zoetzure augurken
- 10 zilveruitjes
- 200 g gebraden varkensfricandeu (vleeswaren)
- 100 g doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 4 eetlepels mayonaise
- (versgemalen) peper
- 1 zakje veldsla (75 g)
- 8 cherrytomaatjes
- 3 takjes peterselie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- Energie:
- 165 kcal
- Eiwit:
- 9 g
- Vet:
- 9 g
- Koolhydraten:
- 13 g
Voorbereiden
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 5 minuten gaarkoken. Afgieten en even laten uitdampen. Appel schillen, schoonmaken en in blokjes snijden. Augurken en zilveruitjes fijn hakken. Varkensfricandeau in stukjes snijden.In kom aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en vlees door elkaar scheppen. Azijn en mayonaise erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden
- Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen.Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met part-jes ei, cherrytomaatjes en peterselie.
Tip
Met zalm: In deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 eetlepels medium dry sherry. maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: Geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.
Labels:Kerst 2017, Kerstdiner, Kerst vieren
8 personen,
appel,
compleet,
ei,
huzarensalade,
idee,
kerstmenu gourmetten kerst 2013,
lekker,
maken,
recept,
tomaat,
zelf
Abonneren op:
Posts (Atom)