woensdag 4 december 2013

Kerst ontbijt recept kerst 2013

Mmm warme kaneelbroodjes bij het kerst ontbijt. Wat handig is, je kunt het deeg een dag van te voren maken en hoeft de broodjes dan alleen maar de oven in te schuiven 's morgens.

Krijg er nu al zin in en ga deze zeker voor de kerst al een keer maken.

 3 1 /2 - 4 kopjes bloem
    
1 pakje droge gist
    
1 kopje melk
    
1/3 kop boter
    
1/3 kopje suiker
    
1/2 theelepel zout
    
1 ei
    
2 eetlepels boter, zacht
    
3/4 kop bruine suiker
    
2 theelepels gemalen kaneel
    
1/2 kop rozijnen
    
1/2 kop gehakte noten
    
4 theelepels room



Kaneelbroodjes recept

Recept:1 . Combineer 1-1/2 cups van de bloem en de gist en zet apart. In een pan warmte melk , 1/3 kopje boter , suiker en zout tot lauw ( 20 graden celsius) en boter gesmolten. In bloemmengsel , samen met ei . Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 30 seconden , schrapen kom. Sla op hoge snelheid 3 minuten . Roer er zoveel mogelijk van de rest van de bloem door.  


2 . Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak . Kneed in voldoende resterende bloem om een matig zacht deeg dat is glad en elastisch is ( 3 tot 5 minuten in totaal ) te maken. Vorm het deeg tot een bal . Leg het deeg in een licht ingevette kom , draai een keer . Dek af en laat rijzen op een warme plaats tot dubbel ( 1 tot 1-1/2 uur ) . 

3 . Duw deeg naar beneden . Zet op een licht met bloem bestoven werkvlak . Dek af , laat 10 minuten rusten . Vet een 13x9x2 -inch bakken pan , zet opzij. Rol het deeg in 18x10 -inch rechthoek . Verspreid met zachte boter . Combineer bruine suiker en kaneel , bestrooi op deeg. Bestrooi met rozijnen en noten . Strak oprollen tot een spiraal vanaf een lange zijde . Druk de naden dichten .

 4 . Snijd het deeg kruiselings in 12 plakjes. Schik plakjes gesneden kanten naar beneden , in de voorbereide bakvorm . Dek af en laat rijzen tot bijna het dubbele ( ongeveer 30 tot 40 minuten ) . 

5 . Bestreik met room. Bak in een 170 graden oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Omkeren broodjes op een rooster of serveerschaal . Iets laten afkoelen . 
 
Tot 24 uur vooruit , maken en vorm rollen . Bedek met geolied vetvrij papier , dan met plastic wrap. Zet in de koelkast voor 2 tot 24 uur . Vóór het bakken , laat 20 minuten staan ​​bij kamertemperatuur. Luchtbellen doorprikken die op het oppervlak verschenen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten