woensdag 4 december 2013

Kerstmenu voor thuis kerst 2013 recept lekkerste huzarensalade

Niet verder vertellen hoor !  Hier het allerlekkerste recept voor huzarensalade zoals oma deze vroeger maakte. Simpel maar zo heerlijk. Het geheim is het vlees dat er door gaat.

Dit gerecht brengt voor mij echt jeugdherinneringen boven, voor ons was dit echt iets voor kerst met een mooi stuk vlees erbij.

Deze salade smaakt zoveel beter als het spul uit zo'n plastic bak van de supermarkt. Zorg dat je een beetje gebraden rundvlees op voorraad hebt en de salade is zo klaar. 

Nodig:
750 gram bloemige aardappels
250 gram gebraden rundvlees / draadjesvlees
3 flinke lepels zilveruitjes
3 flinke lepels gesneden augurkjes liefst zure
4 gekookte eieren 
calvé slasaus
zout
witte peper
klein snufje nootmuskaat


Kook de aardappels met een beetje zout. Prak ze als ze nog warm zijn en doe er vast wat slasaus doorheen om het geheel smeuïg te maken. Als de aardappels erg droog zijn kun je er ook een beetje melk bij doen.

Voeg de overige ingrediënten klein gesneden toe en kruid de huzarensalade pittig met witte peper, zout en een beetje nootmuskaat.

Zorg voor goed rundvlees in de salade dit zorgt voor de volle heerlijke smaak.

Zo simpel maar altijd weer een succes. Serveer op een mooie schaal met blaadjes sla en waaiertjes augurk, plakjes ei mogen ook niet ontbreken.

Goed koelen en smullen maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten