zaterdag 28 december 2013

Simpele verrassende hapjes voor oud en nieuw 2013 /2014

Kerst is achter de rug en hoop dat iedereen het Kerstfeest gezellig met familie of vrienden heeft mogen vieren. En vooral niet te veel heeft gegeten en gedronken dit komt de feestvreugde niet ten goed.

Wij hebben eerste kerstdag met het gezin gegeten en tweede kerstdag gegourmet met moeder en zus. Niet te veel gewoon gezellig en een mooi ontbijtje gemaakt op 1e kerstdag.

Ik vind ook vooral dat je er niet te veel drukte van moet maken. Kerst in je eentje is absoluut geen drama, ook al vinden veel mensen dit wel. Als je alleen woont ben je in het weekend ook vaak alleen, dus waarom zou het dan met Kerst niet kunnen. Helaas is kerst voor veel mensen erg beladen.

Nu komt oud en nieuw er weer aan toch altijd een moment dat je terugdenkt aan het afgelopen jaar en wat er allemaal gebeurd is. Zeker als er iemand overleden is waar je close mee was zijn dit dagen dat je ze nog wat extra mist.

We proberen het zo gezellig mogelijk te maken en gaan vol goede voornemens en hoop het nieuwe jaar in !

Hier een paar makkelijk te maken, maar toch verrassende hapjes voor Oud en Nieuw 2014

Gerookte zalm hapje

Gerookte zalm op een toostje met kruiden naar smaak en een klein beetje goede olijfolie, schepje zure room erop met een sprietje bieslook, simpel maar heerlijk. 

Hapje met kaas en tomatensalade.

Toostej maken in de oven van geraspte Parmezaanse kaas even laten smelten en afkoelen, erop een lekkere tomaten salade met stukjes komkommer en kruiden naar wens.

Zelfgemaakt knoflookbrood

Dit vindt iedereen heerlijk een stokbrood in dunne sneetjes snijden, insmeren met een teentje knoflook, boter erop en gehakte peterselie, dan nog even krokant bakken in de oven.

Perzik met bacon

Lekker en zeker ook voor de kids, stukje perzik inpakken in een plakje bacon, krokant bakken in de pan en bestrooien met wat zwarte peper.

Toost met ei en salami 

De foto zegt eigenlijk al genoeg, gekookt ei, salami in kleine stukjes, wat mosterd en kwark of mayonaise mengen met kleingesneden kappertjes en augurk. Pittig maar toch fris erg lekker op een stukje geroosterd brood. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten