woensdag 4 december 2013

Kerstmenu gourmetten Kerst 2013 recept huzarensalade

Als je gaat gourmetten hoort er natuurlijk een lekkere huzarensalade bij. Je kunt deze in allerlei soorten kopen, maar er gaat niets boven zelfgemaakt natuurlijk.

Hier een lekker recept voor een mooie huzarensalade voor 8 personen:

Hu­za­ren­sa­la­de
  • type gerecht buffet
  • aantal personen 8 personen
  • bereidingstijd 10 min, voorbereiden 20 min, wachten 60 min

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 g aardappels (kruimig)
  • zout
  • 1 appel (Jonagold)
  • 3 zoetzure augurken
  • 10 zilveruitjes
  • 200 g gebraden varkensfricandeu (vleeswaren)
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • (versgemalen) peper
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 8 cherrytomaatjes
  • 3 takjes peterselie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie:
165 kcal
Eiwit:
9 g
Vet:
9 g
Koolhydraten:
13 g

Voorbereiden

  1. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 5 minuten gaarkoken. Afgieten en even laten uitdampen. Appel schillen, schoonmaken en in blokjes snijden. Augurken en zilveruitjes fijn hakken. Varkensfricandeau in stukjes snijden.In kom aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en vlees door elkaar scheppen. Azijn en mayonaise erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden

  1. Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen.Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met part-jes ei, cherrytomaatjes en peterselie.

Tip

Met zalm: In deze verfijnde huzarensalade wordt de fricandeau vervangen door 250 g gerookte zalm en de azijn door 2 eetlepels medium dry sherry. maak kleine taartjes huzarensalade en garneer met rucola, tomaatjes en fijngesneden basilicum. Mediterraan: Geef de huzarensalade een mediterraan tintje met een dressing van 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels olijfolie extra vierge in plaats van mayonaise. Voeg 1 rode paprika in blokjes, 4 fijngesneden zwarte olijven en wat tijm toe. Serveer in een schaal bekleed met eikenbladsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten