donderdag 25 december 2014

Kerststress hoe houd je het gezellig ....

Voor de een de beste tijd van het jaar, maar voor veel mensen toch stressen tijdens de Kerst.

Hoe kun je dit voorkomen ? Vaak heb je veel verplichtingen met de Kerst familie, schoonfamilie allemaal "gezellig" bij elkaar. Probeer de bezoekjes niet te lang te maken is mijn eerste tip.

En nog iets doe rustig aan met de alcohol zelf en ook voor je gasten. Als mensen wat meer gedronken hebben willen de gemoederen nog wel eens oplopen. En ruzie met Kerst is echt niet leuk.

Zelf ga ik eerst Kerstdag gourmetten en tweede Kerstdag staat er gewoon erwtensoep op het menu. Als het weer het toelaat ga dan even lekker naar buiten een frisse neus halen is prima en zeker met kinderen die kunnen dan ook even hun energie kwijt.

Probeer ook wat rust te nemen voor je zelf en niet de hele Kerst visite te hebben of bij iemand anders te zijn. Het verplichte zitten zorgt voor verveling. Kijk gezellig een kerstfilm met zijn allen en maak er wat van.

Zorg dat je je niet helemaal vol "vr"eet en neem lekker veel groente of salade zodat je nog ruimte hebt voor het toetje.

Als je alleen bent kun je je heel eenzaam voelen met Kerst niet doen !! Op andere dagen / weekenden ben je ook alleen en vermaak je je prima dus je zelf niet gekmaken. Wil je even weg is de bioscoop ook een goede optie als het slecht weer is.

maak je niet gek met Kerst minder kerststress 
Kortom vier Kerst zoals jij het wilt en laat je niet door iedereen verplichten om overal aan mee te doen. Geniet van deze dagen en doe lekker rustig aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten