En ook op de andere dagen willen we graag lekker en gezond eten. Hier een makkelijk recept voor een gewone doordeweekse dag, gezond en lekker. En maakt u dit na de kerst en heeft u nog wat restjes over is dit een prima recept om uw restjes vlees of restjes groente op te maken.
makkelijke maaltijd, restjes van de Kerst opmaken |
Ingrediënten
80 gram verse of diepgevroren garnalen grote, gepeld en schoongemaakt
400 gram rijst
olie
500 gram kipfilet in stukjes
1 middelgrote groene paprika, fijngesneden
1 gehakte rode ui
2 theelepel gedroogde tijm
1 blik tomaatblokje
1 glas droge witte wijn of kippenbouillon
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kop bevroren erwten, ontdooid
1 groene chili peper in blokjes gesneden
zout
peper
Bereiding:
Ontdooi de garnalen, als ze bevroren zijn. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Een beetje olie in een grote anti-aanbak koekenpan doen. Bak de kip, paprika, rode ui en tijm in de pan tot de kip niet meer roze is en de groenten gaar zijn.
Roer tomaten , wijn en knoflook door de kip. Breng aan de kook; zet het vuur lager. Kook het mengsel onafgedekt ongeveer 10 minuten.
Voeg garnalen, erwten en chili pepers toe. Kook en roer gedurende 3 tot 5 minuten of tot garnalen roze worden. Serveer met rijst. Breng op smaak met zout en peper. Maakt 4 porties.
Leuk recept en wees creatief kan ook met ander vlees of andere groenten gemaakt worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten