Hier een recept voor een heerlijke Franse salade, kan best van te voren gemaakt worden, omdat er stevige groentes worden gebruikt.
Franse salade
Ingrediënten voor 6 personen:
5 kleine aardappels in schijfjes.
250 gram sperziebonen in stukjes.
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse dragon ( of ander kruiden )
1 theelepel honing
zout, zwarte peper
4 kopjes romaine sla ( op het laatst toevoegen )
3 hard gekookte eieren in partjes
1/2 komkommer in blokjes
150 gram lekkere kalamata olijven
( ik haal mijn olijven het liefst op de markt, veel lekkerder als uit een potje )
5 radijsjes
2 eetlepels gesnipperde sjalot.
Aardappels en sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar koken. Snel laten afkoelen.
Voor de vinaigrette in een afsluitbare pot combineren, azijn, olie, dragon, honing, zout en peper. Afdekken en flink door elkaar schudden.
Hierna de aardappels, sperziebonen, sla, eieren, komkommer, olijven, radijs en sjalot in een grote kom doen. Vinaigrette toevoegen en voorzichtig mengen.
Simpel, heerlijk en gezond dit lust iedereen....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten