Krijg er nu al zin in en ga deze zeker voor de kerst al een keer maken.
3 1 /2 - 4 kopjes bloem
1 pakje droge gist
1 kopje melk
1/3 kop boter
1/3 kopje suiker
1/2 theelepel zout
1 ei
2 eetlepels boter, zacht
3/4 kop bruine suiker
2 theelepels gemalen kaneel
1/2 kop rozijnen
1/2 kop gehakte noten
4 theelepels room
Kaneelbroodjes recept |
Recept:1 . Combineer 1-1/2 cups van de bloem en de gist en zet apart. In een pan warmte melk , 1/3 kopje boter , suiker en zout tot lauw ( 20 graden celsius) en boter gesmolten. In bloemmengsel , samen met ei . Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 30 seconden , schrapen kom. Sla op hoge snelheid 3 minuten . Roer er zoveel mogelijk van de rest van de bloem door.
2 . Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak . Kneed in voldoende resterende bloem om een matig zacht deeg dat is glad en elastisch is ( 3 tot 5 minuten in totaal ) te maken. Vorm het deeg tot een bal . Leg het deeg in een licht ingevette kom , draai een keer . Dek af en laat rijzen op een warme plaats tot dubbel ( 1 tot 1-1/2 uur ) .
3 . Duw deeg naar beneden . Zet op een licht met bloem bestoven werkvlak . Dek af , laat 10 minuten rusten . Vet een 13x9x2 -inch bakken pan , zet opzij. Rol het deeg in 18x10 -inch rechthoek . Verspreid met zachte boter . Combineer bruine suiker en kaneel , bestrooi op deeg. Bestrooi met rozijnen en noten . Strak oprollen tot een spiraal vanaf een lange zijde . Druk de naden dichten .
4 . Snijd het deeg kruiselings in 12 plakjes. Schik plakjes gesneden kanten naar beneden , in de voorbereide bakvorm . Dek af en laat rijzen tot bijna het dubbele ( ongeveer 30 tot 40 minuten ) .
5 . Bestreik met room. Bak in een 170 graden oven gedurende 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Omkeren broodjes op een rooster of serveerschaal . Iets laten afkoelen .
Tot 24 uur vooruit , maken en vorm rollen . Bedek met geolied vetvrij papier , dan met plastic wrap. Zet in de koelkast voor 2 tot 24 uur . Vóór het bakken , laat 20 minuten staan bij kamertemperatuur. Luchtbellen doorprikken die op het oppervlak verschenen zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten