Zelf maken is altijd goedkoper als kant en klaar kopen. Trek er even wat tijd voor uit en maak deze lekkere kerstpudding. Een beetje cognac hoort er wel bij.
Dit is een recept van Jamie dus makkelijk te maken en met een goed resultaat. Als je naar de ingrediënten kijkt weet je dat dit lekker wordt.
Ingrediënten Engelse Christmas pudding:
500 g gemengde gedroogde vruchten
(zoals veenbessen, kersen, abrikozen, rozijnen en rozijnen)
100 g dadels, gehakt
3 eetlepels gehakte gekonfijte gember
125 g niervet ??? boter mag ook maar smaakt wel anders
schil van 1 sinaasappel
125 g bloem
125 g fijne kristalsuiker
150 g verse witte broodkruimels
2 eetlepels vin santo of brandewijn
1 handvol gehakte noten, zoals pecannoten, paranoten en hazelnoten
1 middelgroot scharrelei
150 ml melk
golden syrup, om te dienen ( stroop )
Bereiding:Voordat je zelfs maar denkt aan het kopen van een Christmas pudding, probeer deze eens.
Het is zo makkelijk , het zal u niet teleurstellen en het is zo veel lichter dan die zware oude pudding.
Vet een 1.5 liter pudding kom in met boter.Meng alle ingrediënten , behalve de stroop . Doe het mengsel in de ingevette kom en dek af met een dubbele laag aluminiumfolie . Bind een touwtje rond de zijkant van de kom . Doe in een grote pan water tot halverwege de zijkanten van de kom. Breng het water aan de kook , zet er een goed sluitend deksel op en laat gedurende 3 uur zachtjes koken.
(
Vergeet niet om het water regelmatig te controleren , om ervoor te
zorgen dat het nooit kookt droog ,want als dat zo is , zal hij
verbranden en de schaal zal barsten . )
Wanneer het klaar is , verwijder de folie , leg op een bord , besprenkel met stroop en versier zoals je wilt . U kunt ook licht met brandy besprenkelen als je wilt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten