Hier een recept voor een makkelijk, niet te duur hoofdgerecht.
Let op dit recept is voor twee personen dus let even op de hoeveelheid.
Saltimbocca van kalkoen-schnitzel met cranberryjus
Bron:
Allerhande 11 2000Specificaties
- hoofdgerecht
- 2 personen
- 10 min, voorbereiden 5 min
Ingrediënten
- 2 kalkoenschnitzels (a ca. 125 g)
- bloem om te paneren
- (versgemalen) peper
- 1 tl salie
- 4 plakjes Parmaham
- 3 el olijfolie
- 3 el rode port
- 2 el cranberrycompote (uit potje)
- zout
Materialen
- cocktailprikkers
- plasticfolie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- Energie:
- 445 kcal
- Eiwit:
- 37 g
- Vet:
- 27 g
- Koolhydraten:
- 15 g
Voorbereiden
- Schnitzels op plank leggen.Stukje huishoudfolie erover leggen en met behulp van deegroller vlees voorzichtig wat platter rollen.Schnitzels halveren, lapjes vlees door bloem halen en bestrooien met peper en salie. Lapjes beleggen met plakje ham. Schnitzels dubbelvouwen en vastzetten met cocktailprikker.
Bereiden
- In ruime koekenpan olie verhitten. Schnitzels op middelhoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen. Door achtergebleven bakvet port, cranberrycompote en 3 el water roeren. Vuur lager zetten en schnitzels nog ca. 2 minuten in cranberryjus leggen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met verse pasta en broccoli.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten