Hier een paar goede tips om moeder te verrassen op moederdag met een zelfgemaakte brunch.
Gewoon goede simpele gerechten maar toch verrassend dit zal moeder zeker waarderen !!!
moederdag ontbijt croissant met pittig roerei met cayennepeper |
pannenkoeken met fruit en yoghurt |
pizza met voorjaarsgroenten o.a. asperges en ei met een kant en klare bodem zo gemaakt |
yoghurt met muesli blauwe bessen en perzik mmm smullen maar |
brunch burrito recept vind u hier moederdag brunch 2015 |
Ingrediënten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 theelepel gemalen komijn
3/4 kop in blokjes gesneden gekookte kip of ham, of verkruimeld
6 eieren
1/3 kop melk
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel gemalen zwarte peper
8 10 inch tortilla's
groene pepers uit een potje
geraspte kaas
Salsa
Bereiding moederdag brunch recept
Verhit 2 eetlepels van de boter op een matig vuur tot gesmolten. Bak de knoflook en komijn.
Voeg de kip toe en roer door elkaar.
In een kom de eieren melk zout en zwarte peper klutsen. Bak hier een omelet van. Warm de tortilla's op en vul ze met kip en omelet voeg naar smaak groene chilipeper en geraspte kaas toe. Vouw de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze een kwartier in een oven van 180 graden om de warm te maken en de kaas te laten smelten. Serveer met salsa.
zoet brunch recept chocolade voor moederdag |
Ingrediënten
2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/8 theelepel gemberpoeder
2 eieren, losgeklopt
1 1/2 kopjes gepureerde bananen (4 tot 5 gemiddeld)
1 kopje suiker
1/2 kopje gesmolten boter
1/4 kop gehakte walnoten
1/2 kop frambozen jam
1 kop donkere chocolade stukjes
BEREIDING MOEDERDAG BANANENBROOD
Verwarm de oven voor op 250 graden C. Vet de bodem en zijkanten in van 2 cake blikken of 1 taartvorm.
In een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en gember mengen. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel; opzij zetten
.
In een middelgrote kom meng de eieren, bananen, suiker en olie. Voeg het eimengsel in één keer toe aan het bloemmengsel. Roer even door elkaar (klonterig beslag is prima in dit geval).
Voeg de walnoten en chocoladestukjes toe. Lepel het beslag in de vorm en verdeel de frambozenjam erover. Bak ongeveer 50 tot 60 minuten of tot een sateprikker droog uit het beslag komt.
Voor decoratie kun je 1/3 kop donkere chocolade mengen met 1 theelepel boter en verwarmen in de magnetron of au bain marie. De gesmolten chocolade over het bananen brood gieten en dan maar smullen mmm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten