zondag 2 december 2018

Makkelijk en heerlijk toetje voor de kerst

Kerst komt weer heel snel dichterbij en ik wil toch weer wat origineels op tafel zetten.

Ik kwam dit prachtige en heerlijke toetje tegen van Nigella eenvoudig en smakelijk hier heeft iedereen nog wel zin in na het diner.

makkelijk en heerlijk toetje voor kerst 2018 



Ingrediënten voor 8 personen:


VOOR DE PERZIKEN
750 milliliter water
700 gram basterdsuiker
sap van ½ citroen
1 vanillestokje (in de lengte gedeeld)
8 perziken

VOOR DE FRAMBOZEN SAUS
375 gram frambozen
25 gram poedersuiker
sap van ½ citroen

SERVEREN
1 grote bak goede kwaliteit vanille-ijs
Doe het water, de suiker, het citroensap en de vanillestok in een grote pan en verwarm zacht om de suiker op te lossen. Breng de pan aan de kook en laat deze ongeveer 5 minuten zachtje koken.

Snij de perziken doormidden, en als de pitten eruit komen, verwijder ze dan. Zo niet, dan kun je ze later eruit halen. Pocheer de perzikhelften in de suikerstroop ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de rijpheid van de vrucht. Test de gekookte kant met de scherpe punt van een mes om te zien of ze zacht is en verwijder hem dan naar een bord met een schuimspaan.

Wanneer alle perziken gepocheerd zijn, pel ze dan van hun schil en laat ze afkoelen (en verwijder alle resterende pitten). Als je ze een dag van tevoren maakt, laat je de stroop afkoelen en giet je deze met de perziken in een schaal. Anders pak je de siroop op en vries je hem in voor de volgende keer dat je perziken pocheert.

Om de frambozensaus te maken, mengt u de frambozen, poedersuiker en citroensap in een blender of een processor. Zeef om de pitten te verwijderen en giet deze fantastisch gekleurde puree in een kan.

Om de peach melba samen te stellen, neem je twee perzikkleurhelften per persoon  en plaats je ze op elk bord naast een schep of twee ijsjes. Schep de frambozensaus over elk gerecht en doe de resterende rode saus in een kom zodat mensen zelf aan de tafel kunnen toevoegen.

Makkelijk en feestelijk kerst dessert ... wat maak jij ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten