Een lekker soepje vooraf en een ijsje toe en iedereen is blij.
Ik vind dat er vaak te veel eten is met Kerst je doet niet zoveel deze dagen en vaak ook nog wat lekkers bij de thee en een hapje bij de borrel. Zorg dus dat de maaltijd niet te overdadig is.
lekker budget zalmrecept voor kerst 2014 |
2 gekarameliseerde uien
1 kop gekookte langkorrelige witte rijst of bruine rijst of wilde rijst
1 eetlepel gehakte verse dille
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper
bladerdeeg , ontdooid ( 1/2 van een 1 pond doos)
4 ( 6 ons ) zalmfilets
Zout en zwarte peper
3 grote hardgekookte eieren , fijngehakt
1 losgeklopt groot ei voor het afdichten en bestrijken
Voorbereiding: 15 minuten Bereidingstijd : 40 minuten
Totale tijd : 55 minuten
BEREIDING BUDGET KERSTGERECHT MET ZALM
Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verhit tot 400 graden .Combineer gekarameliseerde uien , rijst , dille , citroensap , 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel zwarte peper tot het goed gemengd is.
Op bakpapier het bladerdeeg uitrollen tot een mooie lap.
Strijk het rijst mengsel op de helft van het deeg , laat een rand vrij om het deeg vast te plakken.
Leg de zalmfilets op de rijst . Breng op smaak met zout en peper . Verspreid de hardgekookte eieren op de zalm.
Kerstgerecht met zalm, budget recept Kerst 2014 |
Gekookte eieren over de zalm verdelen |
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en sla de bovenste helft van het deeg over de vulling . Druk de randen goed samen, zodat deze niet losgaan.
Bestrijk gehele oppervlak met losgeklopt ei . Een decoratieve kriskras ontwerp kun je met een mes aanbrengen in het bladerdeeg. . Wees voorzichtig het deeg niet te doorboren. Met behulp van een vork, maak vier kleine luchtgaten zodat de stoom kan ontsnappen.
zalmpastei 40 minuten bakken in de oven |
Bak 40 minuten , losjes afdekken met folie na 30 minuten om verbranden te voorkomen . Laat afkoelen en snijdt in plakjes.
Dit gerecht kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht , en kan worden besprenkeld met een " bechamel " of witte saus , indien gewenst. Een witte wijn gaat goed samen met dit gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten