donderdag 16 november 2017

Kerst koninklijke familie Engeland

Altijd grappig om te lezen wat eet een koninklijke familie met kerst. Deze keer Engeland voormalig  royal chef Darren McGrady heeft een kijkje in de keuken gegeven.

kerstdiner Engeland kersttraditie diner met kalkoen voor kerst 


Heel traditioneel en gewoon ieder jaar hetzelfde leuk om hier inspiratie uit op te doen. Soms zijn tradities helemaal niet slecht en is het gewoon fijn om samen te zijn en simpel maar wel lekker te eten. Het hoeft geen kreeft en kaviaar te zijn.

Kerstlunch koninklijke familie Engeland

Darren vertelt: "Ze doen niet aan ham ofzo, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had." De kalkoen was immer gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. En het dessert? Ook dáár werd nooit van de traditie geweken: Christmas pudding.

Kaas, kalkoen, ham buffetmenu Kerst 2017

Na de lunch stapt iedereen naar buiten voor een flinke wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea al snel begint en de toespraak van de Queen wordt bekeken. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas (met port) niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham.

Darren vertelt ook nog een leuke anekdote over Diana. Zij was zo gek op zijn toetjes dat ze na de lunch de keuken in kwam rennen voor een tweede ronde. Voor de ogen van de Queen durfde ze nooit om 'seconds' te vragen. De chef wist hoe dol ze erop was en zette daarom altijd wat voor de prinses opzij

dinsdag 14 november 2017

Hoe versier ik mijn Kerstboom trends 2017

Ieder jaar wordt er wel weer wat nieuws bedacht om een originele kerstboom neer te zetten.

Hier een aantal tips voor een trendy kerstboomversiering uiteraard mag je ook gewoon uit nostalgie dezelfde oude ballen en knutselwerkjes van de kinderen gebruiken. Wil je eens wat anders dan vind je hier een aantal mooie voorbeelden van kerstboom versiering voor 2017


minimalistische boom lichtjes en kleine gouden en zilveren decoratie 

pas je kerstboom versiering aan de stijl van je kamer aan hier glas, blauw en zilver



Kerstboom versiering 2017 wat denk je hiervan foto's en handgeschreven wensen 


denk ook eens aan een thema voor Kerstboom hier is gekozen voor zee, zeesterren, zeepaardjes en schelpen 
koop een spuitbus goudverf en ga los, dennenappels, bladeren  met goud aan de trap en gouden ballen 
een witte Kerstboom 2017 kan ook houd het in sfeer met matte en glanzende zilveren versiering 

designer Kerstboom 2017 gebruik grote versiering in 1 kleur voor een moderne boom
Kerstboom 2017 versiering vrede veel gekleurde ballen en witte duifjes gebruik niet te veel slingers hierbij 
Kortom ik krijg er weer helemaal zin in gezellgheid en lichtjes in huis. Een mooie kerstboom brengt sfeer in je huis in deze donkere dagen.


maandag 13 november 2017

Nog maar 6 weken tot Kerst 2017 heb je alles op voorraad

Het gaan nu snel hoor nog maar ruim 6 weken tot Kerst 2017.

Goed plannen zorgt dat je rond Kerst veel minder stress hebt. Nu is de tijd om te kijken of je nog iets nodig hebt. Misschien zijn er dit jaar wel wat glazen of borden gesneuveld en heb je nu te weinig voor het kerstdiner.

Bij Blokker kun je eenvoudig online je wijnglazen bestellen en nu nog tijd genoeg zodat je zeker weet dat je voor de kerst je spullen in huis hebt. Ruime keuze en niet duur.

KLIK HIER VOOR BLOKKER WIJNGLAZEN 

genoeg wijnglazen voor je Kerstdiner 2017 ?
Hetzelfde geld voor je dinerborden als je familie en of vrienden bij jou komen eten zul je meer servies nodig hebben als anders. Tel je borden even en kijk of je uitkomt. Misschien ben je ook wel aan iets nieuws toe en hier heb je keus genoeg.

KLIK HIER VOOR BLOKKER DINERBORDEN

mooie borden voor je kerstdiner 2017 
Misschien heb je hier helemaal geen zin in zo strak wees dan gewoon lekker creatief. Het is jouw feestje bij de kringloop kun je vaak ook mooie borden vinden, kies dan voor diverse dessins maar wel dezelfde grote.

Zo kan het ook tafel dekken voor kerstdiner:

gezellig kerstdiner vrolijke tafel Kerst 2017

Pittige gehaktballetjes borrelhap Kerstmis 2017

Altijd lekker een gehaktballetje bij de borrel en je kunt er alle kanten mee op. Hier een origineel recept met lekker veel kruiden en een pittig glazuur met appel.



De moeite waard om te proberen en een gezond hapje met weinig vet en veel eiwit.

Ingrediënten voor 12 gehaktballetjes:

1 ei
60 ml melk
2 sneden wit of volkoren brood, gescheurd
1 pond  mager rundergehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
1 eetlepel plantaardige olie

APPLE GLAZUUR

250 ml appelsap of perennectar
3 eetlepels volle bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 1/2 theelepels maïszetmeel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel cayennepeper
6 lenteuitjes, gehakt

Voor pittige gehaktballen, in een grote kom ei en melk bij elkaar kloppen. Voeg brood toe. Laat het 10 minuten staan, totdat het brood zacht is geworden. Voeg rundvlees, knoflook, zwarte peper, zout en cayennepeper toe. Meng grondig met de handen of een houten lepel. Vorm rundvleesmengsel in 12 kleine gehaktballetjes.

In een 24 cm koekenpan verwarm de olie op matig vuur. Bak gehaktballen, de helft per keer per keer, ongeveer 6 minuten, af en toe draaien tot bruin en knapperig aan de buitenkant en niet langer roze van binnen. Breng gehaktballetjes over naar een schaal; dek af om warm te blijven. Giet het vet uit de pan; Koekenpan schoonvegen.

Voor de appelglazuur, combineer in een kleine kom appelsap, sojasaus, bruine suiker, maïszetmeel, gember en cayennepeper. In dezelfde koekepan als gehaktballetjes werden gekookt, koken en roer het sap mengsel tot het dikker wordt. Kook en roer nog 2 minuten.

Doe de gehaktballetjes terug in de koekenpan bij de saus om het door te verwarmen. Geglazuurde gehaktballetjes een serveerschaal overbrengen. Strooi de lente-uitjes erover.

zondag 12 november 2017

Kerst dessert 2017 makkelijk en mooi om te zien

Ik ben al weer druk op zoek naar recepten voor Kerstmis 2017 en kwam dit mooie en vast ook heel lekkere dessert tegen. Zoals het recept al tipt ga ik deze wel een keer van te voren maken om te oefenen.

recept kerstdessert 2017 zelf kerstdessert maken


Hazelnoot-meringuerol van Paul Hollywood voor Kerstmis


Dit weekend oefenen en volgende maand serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner. 

Dit heb je nodig voor 8 personen

Voor de meringue
4 middelgrote eiwitten
225 g fijne kristalsuiker
75 g geroosterde, blanke hazelnoten, fijngehakt

Voor de vulling
350 g volle slagroom
3 el chocolade-hazelnootpasta
25 g pure chocolade, fijngehakt
25 g geroosterde, blanke hazelnoten, fijngehakt

Ondiep bakblik van 25 x 38 cm

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Klop voor de meringue de eiwitten met een (hand)mixer tot zich stijve pieken vormen. Klop eetlepel voor eetlepel de helft van de suiker erdoor. Zorg dat de suiker steeds goed wordt opgenomen voordat je meer suiker toevoegt. Vouw de rest van de suiker luchtigjes door de eiwitten voor een stevige, glanzende meringue.

Verspreid de meringue gelijkmatig in het beklede bakblik en strooi de gehakte hazelnoten erover. Bak 15-20 minuten tot de meringue lichtgoud van kleur is en stevig. Leg een groot stuk bakpapier klaar.

Keer de meringue voorzichtig om en leg met de notenkant naar beneden op het grote stuk bakpapier. Trek het bakpapier van de onderkant van de meringue af en laat de meringue helemaal afkoelen.

Klop voor de vulling de slagroom tot zich zachte pieken vormen.

Klop de chocoladepasta in een andere kom los en vouw deze voorzichtig door de slagroom.

Bestrijk de afgekoelde meringue met de chocoladeroom; laat rondom een rand van 1 cm vrij. Strooi de chocoladesnippers over de slagroom, gevolgd door de gehakte hazelnoten.

Maak met een paletmes een inkeping over de breedte van de meringue, zo’n 1,5 cm van een van de korte kanten. Aan deze kant begin je met rollen. Rol de meringue op; gebruik hierbij het bakpapier als hulpmiddel. Het geeft niet als de meringue iets scheurt – het is onderdeel van de charme van dit dessert.

Doe de rol voorzichtig over op een rechthoekig serveerbord of een plank en serveer meteen.

vrijdag 3 november 2017

Kerst 2017 komt nu al heel dichtbij

Het is inmiddels al weer november en wat is het vroeg donker 's avonds. Bijna tijd voor de kerstboom gelukkig. Ik steek nu weer graag een paar kaarsen aan 's avonds voor wat extra gezelligheid.

Een winkel waar je altijd goed kan slagen voor de Kerst is Xenos. Ik zat al vast even te kijken voor kaarsen en wat extra servies wat ik nog nodig heb. Keus genoeg bij Xenos ik vind de borden in diverse kleuren ook erg gezellig.

Toen kwam ik deze kerstballen tegen erg leuk en ook nog voor een goed doel. Ik vind het nog steeds te erg voor woorden dat er kinderen zijn die zonder dit soort acties geen fijne Kerst kunnen hebben maar het is nog steeds zo dat er veel arme gezinnen in Nederland zijn.

leuke kerstballen waar je ook nog een goed doel mee steunt
Simpele originele Kerstballen erg leuk bedacht vind ik de teksten ook er zijn diverse varianten.

Xenos actie in samenwerking met Linda Foundation ook online te bestellen KLIK HIER

Hier onder kort maar krachtig uitgelegd wat je steunt met het kopen van deze kerstballen.


Ik hoop dat veel mensen hier aan mee doen de kerstballen kosten 1.99 Euro per stuk.

Hele goede originele actie van Linda Foundation voor Kerst 2017