woensdag 9 november 2016

AH Kerstfestival in Utrecht 2016 trends, proeverijen en workshops Kerst 2016

Dit jaar voor de tweede keer het AH kerstfestival in het spoorwegmuseum in Utrecht.

Kerstfestival van AH ook in 2016
Op 9, 10 en 11 december 2016 wordt het sprookjesachtige Spoorwegmuseum omgetoverd tot het Allerhande Kerstfestival. 

Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment, en ook volop inspiratie op beauty gebied en tafel styling. Er zijn dit jaar nog meer culinaire experts, waaronder Ron Blaauw, Moshik Roth, Eke Mariën, Nadia Zerouali, Merijn Tol en Harold Hamersma. Daarnaast krijgt iedereen ook de mogelijkheid om de groente-, fruit-, vlees- en vis specialisten van Albert Heijn te ontmoeten. Kortom, een festival om nooit te vergeten.

Klinkt erg gezellig het is maar 3 dagen dus wil je gaan wel even op tijd plannen. AH kerst Allerhande vind ik ook altijd een feestje dus denk dat je hier zeker leuke ideeën op kan doen voor Kerst 2016

Kaartjes kosten:
    Volwassenen betalen 10 euro voor een kaartje.
    Kinderen van 6 t/m 17 jaar betalen 5 euro voor een kaartje.
    Kinderen t/m 5 jaar mogen gratis het festival terrein op.
Je kunt de kaartjes alleen via de website kopen niet aan de kassa van het spoorwegmuseum.


Kerstfestival van AH om helemaal in de stemming te komen voor Kerst 2016
Er is ook een prachtige website waar je al kunt kijken wat er allemaal te zien en beleven is op het Kerstfestival  KLIK HIER

Kerstfestival proeven en kopen voor Kerst 2016

dinsdag 25 oktober 2016

Kerstversiering voor de boom zelf maken, knutselen kerstversiering

Leuk om zelf te maken kerstversiering van karton voor in de kerstboom.

Zie onderstaande foto.

je eigen kerstboom decoratie maken 
Als je toch bezig bent maak er een paar extra leuk om cadeau te geven in een mooi doosje.

Erg simpel om zelf te maken KLIK HIER VOOR HET SJABLOON 

Na tekenen uitknippen en versieren zoals je zelf wilt. Deze eenvoudige witte 'sneeuw' versiering is wel erg mooi natuurlijk. Een lintje eraan en je bent klaar.

Als je voor een kerstboom versierd met natuurlijke materialen gaat past deze versiering er prima bij.

kerstboom versiering natuurlijke materialen



zondag 23 oktober 2016

Originele deurversiering voor Kerst 2016 om zelf te maken, weer eens wat anders

Deze kwam ik vandaag tegen wat een leuk idee. Geen kerstkrans maar een kerst driehoek op je deur.

Heel origineel en makkelijk zelf te maken en echt weer eens wat anders. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er wat moois van. Nu nog tijd genoeg om ook iemand anders met zo'n originele deurhanger te verrassen.

creatieve kerstkrans, originele deurversiering Kerstmis 2016 

 Je ziet eigenlijk al hoe deze versiering gemaakt is, maar wil je nog wat meer uitleg ?




Kies voor mooie natuurlijke materialen en leef je uit een lijmpistool is wel makkelijk om snel een mooi en stevig resultaat te krijgen. Deze kerst hanger valt zeker op in de buurt en eventueel kun je er ook nog een snoer met lichtjes in verwerken. 



zondag 7 februari 2016

Valentijnsdag kaart om zelf te printen + leuke zelfgemaakte cadeaus voor je lief

Ik doe er meestal niet zo veel aan maar Valentijnsdag begint ook in Nederland bekender te worden.

En het is wel leuk als je lief laat merken dat er aan je gedacht wordt. Het hoeft helemaal niet duur te zijn om iemand wat extra aandacht te geven.

Hier een aantal leuke ideeën die je thuis gewoon uit kan printen lekker makkelijk dus. Origineel en een leuke attentie voor je geliefde altijd goed toch ?

Wat dacht je bijvoorbeeld van een label voor om een wijnfles met een leuke lieve tekst en hartje


KLIK HIER VOOR DE PRINTVERSIE WIJNLABEL VALENTIJNSDAG


print je eigen wijnlabel voor Valentijnsdag cadeau idee om zelf te maken 

Ook leuk om te printen je eigen originele Valentijnskaart KLIK HIER PRINT VALENTIJNSKAART

print je eigen Valentijnskaart leuke verrassing makkelijk te maken 

En onderstaande vind ik zelf helemaal leuk dit is mijn favoriet geef eens een paar tegoedbonnen voor Valentijnsdag. Persoonlijk en hoeft niet veel te kosten.

Er zijn tegoedbonnen om te printen voor volwassenen en blanco zodat je zelf je eigen tekst kunt toevoegen. Verzin wat leuks en wees creatief...... 10 kusjes, een avondje uit eten, een massage enz enz.

KLIK HIER COUPONS VALENTIJNSDAG VOLWASSENEN

KLIK HIER COUPONS VALENTIJNSDAG BLANCO

zelf printen tegoedbonnen voor Valentijnsdag zelf maak cadeau 

maandag 28 december 2015

Op naar Oud en Nieuw makkelijke hapjes voor oudejaarsavond 2015

Kerst zit er weer op en het was hier best gezellig niet te veel gegeten en samen met familie gevierd.

Nu op naar Oud en Nieuw ik vind het altijd een lange avond en het is lekker als je wat te snoepen hebt om de avond door te komen.

Hier een aantal makkelijk te maken en originele hapjes voor oudejaarsavond.

hapje voor oudejaarsavond avocado en krab

 Hapje met avocade en krab;

1 avocado
1 blikje krabvlees
olijfolie
peper
cayennepeper
citroensap
toostjes/stokbrood

Prak de avocado met cayennepeper en zwarte peper naar smaak doe hier een beetje citroensap door.
Besmeer toostjes/stokbrood met de avocado en beleg met krabvlees strooi er nog een beetje peper over.

bruchetta hapje oudejaarsavond
Bruchetta met tapenade en champignons

1 bakje champignons
1 teentje knoflook fijngehakt
verse of gedroogde salie
peterselie
zwarte peper

100 groene olijven zonder pit
1 teen knoflook
peterselie
1 theelepel ansjovispasta
citroensap

Snijd de champignons fijn en bak in boter met het teentje knoflook langzaam gaar en zacht voeg de gehakte salie en peterselie toe en zwarte peper naar smaak laat afkoelen.

Doe de olijven in de blender en voeg citroensap, ansjovispasta en peterselie toe maal fijn.

Rooster stokbroodjes eventueel inwrijven met knoflook en besmeer met de mengsels.

zelfgemaakte eiersalade hapje oudejaarsavond

Eiersalade:

6 eieren
mayonaise
mosterd
zout
peper
paprikapoeder

Simpel maar o zo lekker een zelfgemaakte eiersalade. Kook de eieren en pel ze. Hak de helf van de eieren fijn en doe in een schaal. De overige eieren met mayonaise, mosterd, zout en peper naar smaak fijnprakken. Hierna bij de eieren in de schaal doen en bestrooien met paprikapoeder.

zelfgemaakte cracker oud en nieuw hapje

Zelfgemaakte rozemarijn crackers

    2 kopjes bloem
    1/4 kopje zonnebloempitten
    1/2 theelepel rozemarijn
    1/2 theelepel gist
    zout
    1/2 kop warm water
    3 eetlepels olijfolie


  • Mix in een kom de bloem met de zonnebloempitten, rozemarijn, gist, olijfolie en het warme water. Kneed goed tot het een bal wordt en laat 2 uur rijzen. Kneed het deeg nogmaals door. Rol uit en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Verdeel in repen en bak op twee bakplaten ongeveer 25 minuten houd goed in de gaten.


dinsdag 22 december 2015

Kerstdiner recepten van de Telegraaf leuk en niet moeilijk te maken

Leuk idee van de Telegraaf op Vrouw.nl  vind je de komende dagen de recepten voor een compleet kerstdiner dat goed thuis te maken is.


VOORGERECHT: TONIJNTARTAAR

Nodig:
4 sneetjes casinobrood,
300 gram verse tonijn van goede kwaliteit,
kwart komkommer,
kwart appel,
1 limoen,
sojasaus,
limoensap,
wasabi,
peper en zout,
zeewiersalade.
Extra: serveerring
Van te voren
Snijd de tonijn met een scherp mes zo fijn mogelijk,
snijd de komkommer en appel in piepkleine blokjes.
Meng de komkommer en appel door de tonijn, pers de limoen uit en roer het sap door de tonijn. Maak op smaak met peper en zout.
Zet de tartaar in de koelkast.
Vlak voor het opdienen:
Meng sojasaus met limoensap en een beetje wasabi. Roer goed door elkaar
Maak met de serveerring 4 rondjes uit de sneetjes brood. Rooster die even kort in een (grill)pan, broodrooster of in de oven.
Leg een plakje brood op een bordje en zet de serveerring er weer overheen.
Schep een kwart van de tonijn in de ring en druk aan. Haal de ring voorzichtig weg.
Schep een beetje zeewiersalade op de tonijn en sprenkel wat dressing naast het bord. Nou ja, en dat dan nog 3 keer.

makkelijk voorgerecht kerstdiner een lekkere soep


TWEEDE GANG: BOSPADDENSTOELENSOEP

Nodig:
400 g gemengde paddestoelen
paar takjes verse tijm
2 bouillonblokjes
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
25 g boter
flesje kookroom
Van te voren:
Snijd de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit.
Laat de boter smelten in een pan en zet het vuur laag, fruit de sjalotjes met de knoflook tot ze glazig zijn (minuut of 5).
Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes en ris de tijm van de takjes. Doe dit bij de uien en laat alles nog 10 minuten smoren.
Haal ongeveer een kwart van de paddenstoelen uit de pan en bewaar apart.
Voeg 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes.
Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Zet dan de staafmixer in de soep en pureer de paddestoelen.
Roer de kookroom door de soep.
Voor het serveren:
Warm de soep op (je kunt hem ook in een thermosfles bewaren en zo uitschenken als je anders te weinig pannen hebt).
Schep in een kom.
Bestrooi met de stukjes bewaarde paddenstoel en nog wat blaadjes tijm.

stoofgerecht makkelijk voor het kerstdiner 

DERDE GANG: HERTENSTOOF MET ZUURKOOL

Nodig voor de hertenstoof:
cranberryrelish (dat recept heb je afgelopen vrijdag al gekregen)
500 g hertenpoulet, 2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
200 ml port
200 ml bouillon (van een blokje)
100 hele kastanjes (te koop bij de beter gesorteerde supermarkt, vacuüm verpakt)
50 gram boter
peper en zout
1 el olijfolie
Voor de stamppot:
Kilo iets kruimige aardappels
1 appel, 150 g walnoten
Bakje verse zuurkool
Klont boter
Scheutje melk
Van te voren:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Smelt 25 g boter in een pan met deksel die ook in de oven kan
Voeg de olie toe en bak het vlees rondom bruin
Haal het vlees uit de pan
Voeg 25 g boter toe
Doe de uien en de knoflook in de pan en fruit ze glazig (10 minuten op laag vuur)
Voeg 3 flinke eetlepels cranberryrelish toe. Minuutje meebakken.
Doe het vlees weer in de pan
Giet de port en de bouillon erbij
Zet de pan in de oven en ga iets leuks voor jezelf doen
Na anderhalf uur voeg je de kastanjes toe en kijk je hoe zacht het vlees is
In de oven laten staan tot je tevreden bent

Het dessert komt morgen 23 december pas op de site dus houd in de gaten KLIK HIER