Altijd leuk koekjes bakken en met dit recept succes gegarandeerd. Lekker gevuld met jam heerlijk bij koffie of thee.
KERSTKOEKJES BAKKEN RECEPT :
75 gram zachte boter
150 gram kristalsuiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/8 theelepel gemalen kruidnagel
1 ei
1 eetlepel melk
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel fijn geraspte citroenschil
2 kopjes bloem voor alle doeleinden
Poedersuiker
150 gram jam framboos, aardbei of abrikoos
RECEPT:
In een grote kom de boter. Klop met een elektrische mixer op middelmatige tot hoge snelheid gedurende 30 seconden. Voeg kristalsuiker, bakpoeder, zout, kaneel en kruidnagel toe. Mix goed door elkaar schraap af en toe langs de zijkant van de kom.
Klop ei, melk, vanille en citroenschil samen tot een geheel. Klop dan de bloem erdoor met de mixer.
Verdeel het deeg in de helft. Dek af en zet ongeveer 1 uur weg of tot het deeg is gemakkelijk te hanteren is.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Op een licht met bloem bestoven werkblad het deeg uitrollen tot ongeveer 0,5 cm. Met behulp van een koekjes uitsteker of glas het deeg in de gewenste vorm steken. Dit bij de helft van het deeg doen.
De andere helft ook uitsteken met nog een klein rondje in het midden.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 7 tot 10 minuten of tot de randen lichtbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Zeef poedersuiker op de koekjes met de gaten in het midden. Verspreid een karige theelepel jam over de bodem van de koekjes zonder uitsparing in het midden. Bedek met de gepoederde-suiker gezeefd koekjes. Serveer binnen 2 uur. Maakt ongeveer 20 sandwich cookies.
Bewaren:
Laag de gevulde sandwich koekjes tussen vetvrij papier in een luchtdichte doos. Bewaar in de koelkast tot 2 dagen.
Of leg de koekjes zonder jam tussen vetvrij papier en bewaar in de vriezer. Ontdooien en jam aanbrengen.