dinsdag 29 september 2015

Lekker herfstrecept ovenschotel met kalkoen en zoete aardappel

Een lekker recept voor de herfst en ook nog eens gezond met veel groente en zoete aardappel.

Leuk om de zoete aardappel eens te proberen je moet even wennen aan de smaak maar die is in dit recept zeker niet overheersend.

Ik houd wel van dit soort ovenschotels en je hoeft ook niet blindelings het recept te volgen. Kijk eens in de koelkast wat je hebt liggen en maak je eigen variatie.

ovenschotel met zoete aardappel en kalkoen 

Zoete aardappel met kalkoen en groente uit de oven voor 4 personen

Ingrediënten:

1,5 pond zoete aardappelen
2 teentjes knoflook
100 ml halfvolle melk
zout
zwarte peper
1 kilo kalkoen
1 fijngesnipperde ui
1 in blokjes gesneden courgette
3 fijngesneden wortels
1 klein blikje mais
1 pak tomato frito of 1 blik gepelde tomaten in blokjes
1 theelepel gedroogde salie

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kook de geschilde zoete aardappelen met de knoflook in ongeveer 15 minuten gaar.Maak hier puree van met de melk en zout.

Bak in een koekenpan het fijngesneden kalkoenvlees en de ui tot het vlees bruin is.

Kook de wortelen en courgette gaar in water en voeg daarna het blikje mais toe.

Voeg de tomaten, salie en peper toe aan het de gebakken kalkoen en ui en warm even door. Voeg de groenten toe en verdeel in een ovenschaal. Spuit van de zoete aardappelpuree rozetten of verspreid het in een laag over de kalkoen en groenten.

Bak 20 minuten in de oven eventueel met paneermeel en vlokjes boter voor een lekker korstje.

Ik houd wel van mijn ovenschotels in de herfst het nadeel is alleen altijd dat je eerst alles moet koken/bakken en daarna nog in de oven. Probeer dus een dubbele portie te maken zodat je 1 ovenschotel in kan vriezen voor een andere keer.

Een heerlijke manier om kennis te maken met de zoete aardappel.


vrijdag 25 september 2015

Trendy kerstboom 2015 trendy kerstdecoratie 2015

Neem eens een andere kerstboom helemaal in voor Kerst 2015.

Natuurlijk kun je ook de oude vertrouwde kerstboom eens op een andere manier decoreren.

Hier een aantal voorbeelden van leuke trendy kerstbomen voor Kerstmis 2015.



simpele originele houten kerstboom voor buiten met lichtjes 

veel kleur en decoratie trendy kerstboom 2015 


kerstboom met bestek originele kerstboom 2015


witte kerstboom met rode decoratie kerst 2015 
simpel maar toch trendy kerstboom met originele slinger kerst 2015 

boekenkerstboom geweldig vind ik deze trendy kerst 2015 

houten kerstboom met ballen niet mijn stijl maar wel trendy kerst 2015 

kerstboom met gesorteerde ballen kerst 2015 

heel simpel kan ook prachtig zijn trendy kerstboom 2015 
Kortom leef je uit en gebruik deze foto's als inspiratie voor je eigen kerstboom.

zondag 20 september 2015

Originele Engelse Christmas pudding ruim van te voren klaar maken

Iets wat ik al jaren wil gaan maken, maar wat er nog niet van gekomen is een echte Engelse Christmas Pudding.

recept Christmas Pudding kerst 2015 


Nu een goed recept gevonden van Jamie Oliver dus dit jaar gaat het echt lukken. Een Christmas Pudding kun je het best een paar weken voor kerst maken zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingredienten Christmas Pudding:

500 g gemend gedroogd fruit (cranberries, abrikozen, krenten en rozijnen)
100 g dadels , fijngehakt
3 eetlepels geconfijte gember fijngehakt
125 g niervet of reuzel ( slager ) of echte boter smaakt wel anders.
1 sinaasappel ,geraspte schil
125 g bloem
125 g poedersuiker
150 g verse witte brood kruimels
2 eetlepels cognac
1 handje gehakte noten hazelnoten, walnoten
1 medium ei
150 ml melk
stroop voor het serveren

Bereiden:


Vet een 1,5 liter pudding kom in met boter.

Meng alle ingrediënten, behalve de stroop. Doe het mengsel in de ingevette kom en dek af met een dubbele laag aluminiumfolie. Bind een touwtje rond de zijkant van de kom. Plaats in een grote pan met water tot halverwege de zijkanten van de kom. Breng het water aan de kook, zet er een goed sluitend deksel op en laat gedurende 3 uur zachtjes koken.

(Vergeet niet om het water regelmatig te controleren, om ervoor te zorgen dat het nooit kookt droog, want als dat zo is, zal het verbranden en de schaal zal barsten.)

Als het klaar is, verwijder de folie, keer om op een bord, besprenkel met stroop en versieren zoals je wilt.


Je kunt dit recept een maand van tevoren maken de smaak zal alleen maar beter en intenser worden.

vrijdag 4 september 2015

Trendy kerstdecoratie 2015 huur een stylist voor Kerst 2015

Het wordt al weer wat kouder en donkerder en dan begin ik toch al snel ook aan de kerst te denken.

Voor je het weet is het weer zo ver en hoe gaan we het huis versieren dit jaar ? Je kunt lekker zelf aan de gang gaan, maar je kunt ook een kerst stylist inhuren die je hele huis op zijn kop zet en echt de kerstsfeer binnen brengt.

Wat kun je van een kerst stylist verwachten ? Hier een aantal foto's en een link naar de betreffende stylist.

Gebruik dit als inspiratie of waag er eens een telefoontje aan. Ik heb geen idee wat deze mensen vragen voor het inrichten voor Kerst.  Ik vind het er wel prachtig uit zien.


Onderstaande decoratie is van Menno Kroon - Amsterdam  KLIK HIER 
kerstdecoratie trendy voor 2015 

kerstboom stylist 2015 
Een heel andere stijl door stylist Jelle Hoekstra-Van den Bos uit Blaricum  KLIK HIER 

trendy kerst decoratie 2015 

andere kerstversiering door stylist 
Puur Hollandse kerst door Walter Kelders & Roland de Jong Laren  KLIK HIER

Hollandse kerst decoratie 2015
Weer een andere stijl door Krijn Verboom uit Rotterdam  KLIK HIER

kerst styling van je woning
Voor de meeste van ons zullen dit foto's ter inspiratie zijn, maar denk je het lijkt me heerlijk om deze klus eens uit handen te geven en een prachtig gestyld huis te hebben met kerst.

Ik zou zeggen bel ze eens, maar wacht niet te lang want dit zijn wel de mannen die al naam gemaakt hebben en snel vol geboekt zijn.

Bron : Linda

vrijdag 1 mei 2015

Moederdag brunch recepten lekker om te maken voor moederdag ontbijt

Bijna weer moederdag en leuk om moeder dan ook eens te verwennen met een lekker ontbijt of brunch. Het is altijd fijn om verwend te worden met lekker eten en de meeste moeders moeten daar toch vaak zelf voor zorgen.

Hier een paar goede tips om moeder te verrassen op moederdag met een zelfgemaakte brunch.

Gewoon goede simpele gerechten maar toch verrassend dit zal moeder zeker waarderen !!!

moederdag ontbijt croissant met pittig roerei met cayennepeper 

pannenkoeken met fruit en yoghurt  

pizza met voorjaarsgroenten o.a. asperges en ei met een kant en klare bodem zo gemaakt 

yoghurt met muesli blauwe bessen en perzik mmm smullen maar 


brunch burrito recept vind u hier moederdag brunch 2015 
Recept moederdag brunch burrito met kip

Ingrediënten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 theelepel gemalen komijn
3/4 kop in blokjes gesneden gekookte kip of ham, of verkruimeld
6 eieren
1/3 kop melk
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel gemalen zwarte peper
8 10 inch tortilla's
groene pepers uit een potje
geraspte kaas

Salsa

Bereiding moederdag brunch recept

Verhit 2 eetlepels van de boter op een matig vuur tot gesmolten. Bak de knoflook en komijn.
Voeg de kip toe en roer door elkaar.

In een kom de eieren melk zout en zwarte peper klutsen. Bak hier een omelet van. Warm de tortilla's op en vul ze met kip en omelet voeg naar smaak groene chilipeper en geraspte kaas toe. Vouw de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze een kwartier in een oven van 180 graden om de warm te maken en de kaas te laten smelten. Serveer met salsa.

zoet brunch recept chocolade voor moederdag 
Donker Chocolade-framboos Bananen Brood

Ingrediënten
2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/8 theelepel gemberpoeder
2 eieren, losgeklopt
1 1/2 kopjes gepureerde bananen (4 tot 5 gemiddeld)
1 kopje suiker
1/2 kopje gesmolten boter
1/4 kop gehakte walnoten
1/2 kop frambozen jam
1 kop donkere chocolade stukjes


BEREIDING MOEDERDAG BANANENBROOD

Verwarm de oven voor op 250 graden C. Vet de bodem en zijkanten in van 2 cake blikken of 1 taartvorm.

In een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en gember mengen. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel; opzij zetten
.
In een middelgrote kom meng de eieren, bananen, suiker en olie. Voeg het eimengsel in één keer toe aan het bloemmengsel. Roer even door elkaar (klonterig beslag is prima in dit geval).

Voeg de walnoten en chocoladestukjes toe. Lepel het beslag in de vorm en verdeel de frambozenjam erover. Bak ongeveer 50 tot 60 minuten of tot een sateprikker droog uit het beslag komt.

Voor decoratie kun je 1/3 kop donkere chocolade mengen met 1 theelepel boter en verwarmen in de magnetron of au bain marie. De gesmolten chocolade over het bananen brood gieten en dan maar smullen mmm.





zondag 15 maart 2015

Lekkere en mooie cupcakes voor Pasen 2015

Geen kerstrecept maar zoals al eerder gezegd gebruik dit blog ook om leuke recepten die ik tegenkom te bewaren en nu bijna Pasen 2015 dus hier wat leuke en mooie cupcakes.

Makkelijk zelf te maken en decoratie makkelijk te krijgen o.a. Xenos heeft veel decoratie en bakvormpjes voor cupcakes.

Cupcakes zijn heel makkelijk te maken en iedereen vindt ze lekker, ook leuk om uit te delen.

cupcake voor Pasen 2015 leuk gedecoreerd 
recept heerlijke citroen cupcakes voor Pasen 2015 
Ingrediënten citroencupcakes voor Pasen

2 kopjes bloem 
2 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2/3 kopje margarine 
1 kopje suiker
3 eieren
2/3 kopje melk
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
2/3 kopje suiker
1/3 kop citroensap
  Citroenschil krullen (optioneel)
  Verse blaadjes citroenmelisse (optioneel)

Bereiding citroen cupcakes 

Vet in en bestrooi licht met bloem 20 cupcake vormpjes.

Meng de bloem, bakpoeder en zout. Klop met de mixer de boter zacht met de suiker en eieren. Hierna het bloemmengsel toevoegen en goed mixen. De melk als laatste erdoor mixen. 

Roer de 1 eetlepel citroenschil doorheen. Lepel beslag in de vormpjes. 

Bak in een 180 graden Celsius oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot een houten tandenstoker die in centra er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes.
Plaats cupcakes ondersteboven op een rooster verdeeld over vetvrij papier.


In een kleine kom meng de 2/3 kopje suiker en citroensap. Bestrijk suiker mengsel over warme cupcakes totdat alles is geabsorbeerd. Volledig afkoelen. Bedekken en bewaar in de koelkast voor maximaal 5 dagen of in een luchtdichte verpakking in de vriezer voor maximaal 2 maanden. Voor het serveren, garneer met citroenschil krullen en blaadjes citroenmelisse, indien gewenst. 

Dit recept is goed voor 20 tot 24 cupcakes.

voorjaars cupcake bijvoorbeeld voor Pasen 2015

vrolijke cupcakes voor Pasen 2015 
cupcake met kokosnoot en fruit recept Pasen 2015 
Ingrediënten kokos cupcakes met fruit voor Pasen
1 1/3 kopjes bloem voor alle doeleinden
2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 kopje boter, zacht
1 kopje suiker
1 theelepel kokosnoot extract
1/2 theelepel vanille extract
2 eieren
1/2 kopje ongezoete kokosmelk
1/3 kop geraspte kokos
20 gram witte chocolade (met cacaoboter)
3/4 kop gedroogde mango en / of gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
1/2 kop rauwe kokos chips, geroosterd *
1/4 cup pecannoothelften, grof gehakt
1/4 cup gekonfijte sinaasappelschil of gekonfijte ananas, grof gehakt
1/4 kop gedroogde bananenchips, gebroken
Roomkaas glazuur

Bereiding kokos cupcakes met fruit voor Pasen 2015

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet en bestrooi licht met meel 20 cupcake vormpjes.

 In een middelgrote kom, roer de bloem, bakpoeder  en zout;
In een grote kom, klop de boter met een elektrische mixer op medium tot hoge snelheid gedurende 30 seconden. Voeg suiker, kokos extract en vanille toe. Klop ongeveer 2 minuten of tot het mengsel goed gemengd is. Voeg de eieren toe en mix goed. Afwisselend bloemmengsel en kokosmelk toevoegen en goed mixen. Als laatste de geraspte kokos erdoor scheppen.

Lepel het beslag in de vormpjes tot ongeveer tweederde. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en stort ze dan op bakpapier. 

Ondertussen, in een zware kleine steelpan de witte chocolade smelten; roer op laag vuur tot het gesmolten is en glad. Haal van het vuur. Dompel één rand van de gedroogde mango of abrikoos in gesmolten witte chocolade mengsel. Leg stukjes fruit op vetvrij papier; Laat staan ​​totdat witte chocolade is gestold.

In een kleine kom, gooi de kokos chips, pecannoten, gekonfijte sinaasappelschil, en bananenchips bij elkaar. Bestrijk cupcakes met roomkaas glazuur. Stapel kokosnoot chip mengsel op de berijpte cupcakes. Schik gedoopt stukjes fruit met chocolade op cupcakes. Maakt 20 cupcakes.