dinsdag 21 november 2017

Kerstster met 7 punten om zelf te maken kerst 2017 knutselen

Ik heb ze al op diverse kerstmarkten gezien mooie papieren sterren met gaatjes en eventueel gekleurd papier erachter en verlichting.

Ze zijn best prijzig deze sterren en erg leuk. Ik ben op zoek gegaan naar het patroon om deze mooie ster zelf te maken in de kleur die je wilt.

Kies stevig papier eventueel met een contrasterend doorzichtig papier erachter ( dit plak je aan de binnenzijde voor je de ster in elkaar zet )

Best een geknutsel maar dan het je je eigen mooie ster.

mooie papieren ster om zelf te maken 

patroon papieren ster met 7 punten raamversiering .

Knip de sjablonen uit stevig papier. Om het vouwen makkelijk te maken kunt u met potlood en liniaal een lijn trekken. Plak in het midden vast met lijm

zelf papieren kerstster vouwen
Om een ster met gaatjes te krijgen knip je een patroon in de delen van de ster bijvoorbeeld zoals op onderstaande foto

patroon voor papieren ster leuk om te maken voor kerstmis 2017

Breng lijm aan op de buitenkant van de flappen en lijm de sjablonen aan elkaar om de ster te vormen. Herhaal dit om 7 punten te maken.
punt kerstster papier knutselen 

Dit plaatje wijst voor zich de ster samenstellen en met een koordje vastmaken houd een opening om je lampje te bevestigen. Lampje kerstster kopen KLIK HIER



Voor nog meer kerstknutsels en de bron van dit patroon KLIK HIER ( Duits ) 

vrijdag 17 november 2017

Hele kalkoen recept voor Kerstmis 2017

Niet echt een traditie bij ons kalkoen voor kerstmis, maar in bijvoorbeeld Engeland veel gegeten.

Ik vind kalkoen heerlijk mager vlees met een bijzondere smaak. Zelf maak dan liever kalkoen dijen in plaats van een hele kalkoen maar je bent nooit te oud om te leren. En een mooi gebraden kalkoen is wel het pronkstuk op tafel natuurlijk. Kalkoen is een grote vogel dus je kunt er zeker met 8 a 10 personen van eten.

Dat de kalkoen in de oven gegaard wordt is wel erg makkelijk. Je kunt de overige pitten van je gasfornuis voor andere gerechten gebruiken en de kalkoen kan rustig garen.

hele kalkoen uit de oven kerstgerecht 2017 


Hier een recept voor kalkoen uit de oven door Jamie Oliver

10–14 personen
• 2–4 mandarijnen (liefst
clementines), gehalveerd
• wat takjes verse kruiden (bijv.
laurier, tijm en rozemarijn)
• kalkoen van 6–8 kg

1 Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Doe de mandarijnen en kruiden in de buikholte van de kalkoen en bewaar een lang takje rozemarijn. Trek daar de naaldjes af en steek het door het losse vel rond de holte om die dicht te maken en te voorkomen dat het vel tijdens het braden terugwijkt.

2 Open de nekholte en stop er zo veel mogelijk vulling in; trek het vel over de holte en stop het in onder de kalkoen.

3  Maak je een saus, leg dan de wortels, uien en bleekselderij inde braadslee en leg de kalkoen erop. Bedek de kalkoen met alufolie, schuif hem in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 ºC.

4 Braad de kalkoen 35–40 minuten per kilo (een exemplaar van 7 kg heeft dus 4–4½ uur nodig). Er zijn natuurlijk veel factoren om rekening mee te houden, zoals de vraag of er nog meer in de oven staat, het type oven en de kalkoen zelf. Controleer om de 30 minuten en zorg dat je kalkoen niet uitdroogt door hem te bedruipen met braadvocht.

5 Verwijder de folie na 3½ uur, zodat het vel goudbruin wordt. Controleer of het vlees gaar is door een vleesthermometer in het dikste deel van de borst te steken. Als de inwendige temperatuur 65 ºC is (bij een kwaliteitskalkoen) of 82 ºC (bij een goedkopere kalkoen), kun je hem uit de oven halen.

6 Til de kalkoen op en houd hem schuin boven de braadslee, zodat de sappen eruit vloeien. Doe over op een schaal en laat de kalkoen voor het trancheren minstens 30 minuten rusten met een dubbele laag aluminiumfolie en 2 theedoeken erover.

Valt best mee toch en door het bedruipen krijg je geen uitgedroogde kalkoen. Wel van te voren bestellen bij je slager.



donderdag 16 november 2017

Kerst koninklijke familie Engeland

Altijd grappig om te lezen wat eet een koninklijke familie met kerst. Deze keer Engeland voormalig  royal chef Darren McGrady heeft een kijkje in de keuken gegeven.

kerstdiner Engeland kersttraditie diner met kalkoen voor kerst 


Heel traditioneel en gewoon ieder jaar hetzelfde leuk om hier inspiratie uit op te doen. Soms zijn tradities helemaal niet slecht en is het gewoon fijn om samen te zijn en simpel maar wel lekker te eten. Het hoeft geen kreeft en kaviaar te zijn.

Kerstlunch koninklijke familie Engeland

Darren vertelt: "Ze doen niet aan ham ofzo, gewoon traditionele kalkoen. We maakten drie kalkoenen klaar voor de koningin, één voor de kinderen in de kinderkamer en nog een paar voor de 100+ mensen die in dienst zijn, zodat iedereen een kerstlunch had." De kalkoen was immer gevuld met salie en ui of kastanje, met bijgerechten als gebakken aardappel, aardappelpuree, pastinaak en spruiten. En het dessert? Ook dáár werd nooit van de traditie geweken: Christmas pudding.

Kaas, kalkoen, ham buffetmenu Kerst 2017

Na de lunch stapt iedereen naar buiten voor een flinke wandeling op het Sandringham landgoed, waarna de afternoon tea al snel begint en de toespraak van de Queen wordt bekeken. 's Avonds is het tijd voor een buffetmenu, wat nóg uitgebreider is dan de lunch. Harrods neemt de foie gras en croute voor hun rekening en verder ontbreekt een hele Stilton kaas (met port) niet. 's Avonds draait het niet alleen om de kalkoen, maar is er ook plek voor ham.

Darren vertelt ook nog een leuke anekdote over Diana. Zij was zo gek op zijn toetjes dat ze na de lunch de keuken in kwam rennen voor een tweede ronde. Voor de ogen van de Queen durfde ze nooit om 'seconds' te vragen. De chef wist hoe dol ze erop was en zette daarom altijd wat voor de prinses opzij

dinsdag 14 november 2017

Hoe versier ik mijn Kerstboom trends 2017

Ieder jaar wordt er wel weer wat nieuws bedacht om een originele kerstboom neer te zetten.

Hier een aantal tips voor een trendy kerstboomversiering uiteraard mag je ook gewoon uit nostalgie dezelfde oude ballen en knutselwerkjes van de kinderen gebruiken. Wil je eens wat anders dan vind je hier een aantal mooie voorbeelden van kerstboom versiering voor 2017


minimalistische boom lichtjes en kleine gouden en zilveren decoratie 

pas je kerstboom versiering aan de stijl van je kamer aan hier glas, blauw en zilver



Kerstboom versiering 2017 wat denk je hiervan foto's en handgeschreven wensen 


denk ook eens aan een thema voor Kerstboom hier is gekozen voor zee, zeesterren, zeepaardjes en schelpen 
koop een spuitbus goudverf en ga los, dennenappels, bladeren  met goud aan de trap en gouden ballen 
een witte Kerstboom 2017 kan ook houd het in sfeer met matte en glanzende zilveren versiering 

designer Kerstboom 2017 gebruik grote versiering in 1 kleur voor een moderne boom
Kerstboom 2017 versiering vrede veel gekleurde ballen en witte duifjes gebruik niet te veel slingers hierbij 
Kortom ik krijg er weer helemaal zin in gezellgheid en lichtjes in huis. Een mooie kerstboom brengt sfeer in je huis in deze donkere dagen.


maandag 13 november 2017

Nog maar 6 weken tot Kerst 2017 heb je alles op voorraad

Het gaan nu snel hoor nog maar ruim 6 weken tot Kerst 2017.

Goed plannen zorgt dat je rond Kerst veel minder stress hebt. Nu is de tijd om te kijken of je nog iets nodig hebt. Misschien zijn er dit jaar wel wat glazen of borden gesneuveld en heb je nu te weinig voor het kerstdiner.

Bij Blokker kun je eenvoudig online je wijnglazen bestellen en nu nog tijd genoeg zodat je zeker weet dat je voor de kerst je spullen in huis hebt. Ruime keuze en niet duur.

KLIK HIER VOOR BLOKKER WIJNGLAZEN 

genoeg wijnglazen voor je Kerstdiner 2017 ?
Hetzelfde geld voor je dinerborden als je familie en of vrienden bij jou komen eten zul je meer servies nodig hebben als anders. Tel je borden even en kijk of je uitkomt. Misschien ben je ook wel aan iets nieuws toe en hier heb je keus genoeg.

KLIK HIER VOOR BLOKKER DINERBORDEN

mooie borden voor je kerstdiner 2017 
Misschien heb je hier helemaal geen zin in zo strak wees dan gewoon lekker creatief. Het is jouw feestje bij de kringloop kun je vaak ook mooie borden vinden, kies dan voor diverse dessins maar wel dezelfde grote.

Zo kan het ook tafel dekken voor kerstdiner:

gezellig kerstdiner vrolijke tafel Kerst 2017

Pittige gehaktballetjes borrelhap Kerstmis 2017

Altijd lekker een gehaktballetje bij de borrel en je kunt er alle kanten mee op. Hier een origineel recept met lekker veel kruiden en een pittig glazuur met appel.



De moeite waard om te proberen en een gezond hapje met weinig vet en veel eiwit.

Ingrediënten voor 12 gehaktballetjes:

1 ei
60 ml melk
2 sneden wit of volkoren brood, gescheurd
1 pond  mager rundergehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
1 eetlepel plantaardige olie

APPLE GLAZUUR

250 ml appelsap of perennectar
3 eetlepels volle bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
1 1/2 theelepels maïszetmeel
1 theelepel gemalen gember
1/4 theelepel cayennepeper
6 lenteuitjes, gehakt

Voor pittige gehaktballen, in een grote kom ei en melk bij elkaar kloppen. Voeg brood toe. Laat het 10 minuten staan, totdat het brood zacht is geworden. Voeg rundvlees, knoflook, zwarte peper, zout en cayennepeper toe. Meng grondig met de handen of een houten lepel. Vorm rundvleesmengsel in 12 kleine gehaktballetjes.

In een 24 cm koekenpan verwarm de olie op matig vuur. Bak gehaktballen, de helft per keer per keer, ongeveer 6 minuten, af en toe draaien tot bruin en knapperig aan de buitenkant en niet langer roze van binnen. Breng gehaktballetjes over naar een schaal; dek af om warm te blijven. Giet het vet uit de pan; Koekenpan schoonvegen.

Voor de appelglazuur, combineer in een kleine kom appelsap, sojasaus, bruine suiker, maïszetmeel, gember en cayennepeper. In dezelfde koekepan als gehaktballetjes werden gekookt, koken en roer het sap mengsel tot het dikker wordt. Kook en roer nog 2 minuten.

Doe de gehaktballetjes terug in de koekenpan bij de saus om het door te verwarmen. Geglazuurde gehaktballetjes een serveerschaal overbrengen. Strooi de lente-uitjes erover.