In Streefkerk heb je een leuk restaurant De Limonadefabriek in de jachthaven aan en op het water.
Op eerste Kerstdag serveren ze een luxe kerstlunch en een kerstdiner. Het is echt de moeite waard om hier een keer te gaan eten echt een ervaring.
Ik ben niet zo van de luxe meergangen diners en denk bij het eerste gerechtje pff straks nog een boterham eten maar de porties hier zijn precies goed en met ieder bord (je) weten ze je te verrassen.
Goed we hebben niet allemaal de centen om luxe uit eten te gaan en dan ook nog een bijpassend glas wijn te nemen per gang voor 7.50 euro.
Wel zin om lekker verwend te worden kijk
HIER VOOR DE LIMONADEFABRIEK
|
gerecht van de Limonadefabriek in Streefkerk |
Wat ik ontzettend leuk vind van de Limonadefabriek is dat ze ook een diner voor thuis maken. Je kunt dan een aantal gerechten en ingrediënten afhalen en thuis een mooi diner serveren.
Je kunt dit bestellen en ophalen, maar het diner staat ook op de site en is een goede tip om zelf te maken dit zijn gerechten die je grotendeels voor kunt bereiden zodat je op de dag zelf niet heel veel hoeft te doen.
Hier het kerstdiner om af te halen van de Limonadefabriek voor dit jaar:
het MENU
Traditioneel gerookte zalm met rode biet, "kaviaar mix", mierikswortel en
citroen poffertjes
**Wildbouillon met aardpeer, sinaasappel en ras-el-hanout
(extra gerecht)
Zeebaars met piccalilly van knolselderij, cremeux van zuurkool
en vleesjus met selderij
Hertfilet met quiche gevuld met hertenham, stoofpeer en wildjus met piment
"boomstammetje" met de smaken van melkchocolade, mandarijn en speculaas
Goede tips voor thuis gerookte zalm met wat leuke bijgerechten als voorgerecht, wildbouillon kun je ook al van te voren maken.
Zeebaars is een visje wat heerlijk smaakt en snel gebakken kan worden.
Ook hertenfilet is snel klaar en hoeft alleen maar gebakken te worden, stoofpeertjes worden alleen maar lekkerder als je ze van te voren gemaakt hebt.
Het toetje kun je al kant en klaar in de koelkast hebben staan. Het hoeft niet zo luxe en ook niet alle gangen maar dit zijn wel tips waar je als thuiskok wat mee kunt toch ?
Ik vind een stoofgerecht ook altijd fijn kip uit de oven of boeuf bourguignon makkelijk van te voren te maken en hoef je alleen maar op te warmen.