donderdag 17 april 2014

Il Flottante of sneeuweieren toetje voor Kerst 2014

Toch wel reuze handig zo'n blog. Het begint voor mij nu een beetje een naslag werk te worden van leuke recepten die ik tegenkom en hier verzamel.

U weet hoe het gaat je zit een beetje te browsen en denkt lekker ! Een paar dagen wil je het recept opzoeken en weet je niet meer hoe het heet en kun je het niet meer vinden.

Hier een reuze makkelijk en gezond toetje:

  • Il flottante  

  • Aantal personen: 8
  • amandelschaafsel , ei , suiker
  • Vegetarisch
  • Even geduld a.u.b. (40 min-1 uur)
  • Lekker lente

INGREDIËNTEN

8 eiwitten
220 g suiker
50 g amandelschaafsel
warme vanillesaus, bijvoorbeeld crème anglaise
extra: beboterd cakeblik (inh 1 l)
BEREIDING
Klop de eiwitten tot ze gaan schuimen. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en sla de eiwitten stijf. Schep het stijve mengsel over in de beboterde bakvorm. Bestrooi met de amandel. Verwarm de oven tot 140°C. Zet de bakvorm in een bak met water en bak de meringue in 20-25 min au bain-marie gaar. Laat afkoelen. Serveer met de warme saus.



Hier een link voor sneeuweieren uit de magnetron ? ! ik weet niet of dit kan...

Wel lekker snel klaar als het lukt  KLIK HIER VOOR HET RECEPT

dinsdag 15 april 2014

Lekkere gezonde glutenvrije taart zonder boter mmmm

Lekkere taart en ook nog eens gezond, omdat er geen boter gebruikt wordt. De taart wordt heerlijk smeuïg door de appelmoes die je zelf maakt. Je bent dus wel even bezig maar dan heb je ook wat !

Ook voor mensen die gevoelig zijn voor gluten een fantastische taart er wordt geen meel gebruikt.

Ingrediënten:

Taart:
zonnebloemolie om de vorm in te vetten
8 eieren
325 gemalen amandelen
275 gram suiker
1 eetlepel citroensap
30 gram geschaafde amandelen
garnering poedersuiker

Appelmoes:
3 frizure appels bijvoorbeeld Breaburn
1 eetlepel citroensap
2 theelepels suiker

Schil en snijd de appels in stukjes en laat 10 minuten zachtjes koken met suiker en citroensap. Laat helemaal afkoelen, dit kan dus heel goed een dag van te voren.

Taart, appelcake glutenvrij

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius/gasovenstand 4, vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in met olie.

Doe de afgekoelde appelmoes met de eieren, gemalen amandelen, suiker en 1 eetlepel citroensap in de mixer en roer tot je een dik vloeibaar beslag hebt.

Schraap het beslag in de voorbereide vorm en strooi er de geschaafde amandelen op. Zet de taart ongeveer 3 kwartier in de oven. Controleer na 35 minuten hoe ver de taart is iedere oven is tenslotte anders.

Laat de taart op een rooster een beetje afkoelen en serveer lauwwarm. Strooi met een zeefje wat poedersuiker over de taart.

maandag 7 april 2014

Idee / tip voor een heerlijk luxe ontbijt ! 2014

Pasen en Kerst zijn natuurlijk de periodes dat iedereen lekker vrij is en het heerlijk is om eens uitgebreid van een luxe ontbijt te genieten.

Je kunt tegenwoordig bij diverse zaken een luxe ontbijt bestellen en dit laten bezorgen. De foto's en lijstjes gebruik ik vooral voor inspiratie om zelf een mooi ontbijt op tafel te zetten.  Lekker rustig wakker worden en een beetje smullen en snoepen... Een prachtig begin van de dag toch ?

Hier een lijstje van een heerlijk ontbijtje wat je HIER kunt bestellen of zelf samenstellen.

croissant, paasstol, witte bol, krentenbol, tarwebol en ontbijtkoek
schaaltjes met 4 verschillende soorten kaas en vleeswaren
schaaltje met gerookte paling, zalm en forel
geitekaas en franse kaas
jam, hagelslag, pindakaas, verse fruitsalade en vruchtenyoghurt
gekookte eitjes, verse jus d'orange en koffie of thee
roomboter, suiker, melk en chocolade paaseitjes
servetten en placemats

er wordt ook nog een flesje champagne bij gegeven, maar dat hoeft voor mij niet.

Een prachtig compleet ontbijt en dan wil ik de jam en hagelslag in van die schattige kleine pakjes. Ik denk als je dit allemaal op tafel zet dat iedereen tevreden is. Gebruik de ingrediënten van dit onbijt als inspiratie of laat het lekker luxe gewoon compleet bezorgen ook een optie.

geweldig compleet ontbijt voor thuis 


Heerlijke salades top recepten voor zomer, winter, picknick of bij de barbecue

Een heerlijke salade hoort eigenlijk bij iedere maaltijd. Je zorgt er zo ook voor dat je lekker wat extra groente binnenkrijgt helemaal goed voor je.

Zomerse groente salade

totale tijd
25 minuten
portiegrootte 4 personen

Ingrediënten:

1 gekookte wortel in blokjes
1 zoete gele paprika
1 kleine courgette
1 bosje radijs
1 blikje doperwten
1 zakje rucola
pompoenpitten

Dressing:
3 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel olijfolie
4 theelepels witte wijnazijn
zout / peper
gehakte bieslook



Aardappelsalade goed gevuld


Bereidingstijd 1 uur + 30 minuten rusttijd
6 / 8 personen

Ingrediënten:
1,5 kilo aardappels
250 ml zure room
200 ml mayonaise
zout / peper
200 gram verkruimelde blauwe kaas
6 dikke plakken bacon
3 flinke eetlepels gehakte bieslook.

Aardappels, schillen en ongeveer 25 minuten koken in stukjes snijden en lauw mengen met de dressing van
zure room, mayonaise, zout, peper en bieslook.  De salade kun je zo rustig een nacht bewaren in de koelkast.

Voor het serveren de bacon bakken en de kaas verkruimelen deze beide toevoegen aan de salade.

Voor nog meer salades;   10 Perfecte salade recepten  KLIK HIER

maandag 31 maart 2014

Heerlijk Italiaans menu voor thuis 2014

Een prachtig Italiaans menu om zelf te maken.  Neem je tijd, maar dan zet je ook echt iets bijzonders op tafel. Een aantal gerechten kun je al heel goed van te voren klaar maken.

De toetjes bijvoorbeeld cantuccini en de panna cotta maak deze een dag eerder en bewaar ze. De tonijnmayonaise kun je ook vooraf maken en pas bij het serveren combineren met het kalfsvlees.

Een heerlijk echt Italiaans menu met voor iedereen wat lekkers, vlees, vis, groente en heerlijke toetjes.

Voorgerecht:
Ingrediënten:


Voor de vitello tonato:
-Kalfsvlees
-Tonijnmayonaise: blikje tonijn, 1 blikje ansjovis, 2 el kappertjes, 5 el mayonaise, sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, zout en peper
-Kappertjes
Voor de bruschetta pomodori:
-6 plakjes ciabatta
-6 tomaatjes
-1 rode ui
-Halve knoflook
-Oregano
-Zout en peper
-Olijfolie
Voor de Gamberoni:
-12 gamba’s
-1 rode peper
-1 klein bosje platte peterselie
-2 teentjes knoflook
-halve sinasappel
-1 el witte wijn.
-1 el cointreau om te flamberen
-2 el olijfolie
Voor de peperoni:
-3 paprika’s
-2 el olijfolie
-1 teentje knoflook
-Rode peper
-Verse peterselie
-Zout en peper
Voor de Fagottini di fichi e prosciutto:
-6 verse vijgen rijpe
-1 meloen
-8 plakjes parmaham
-1 el balsamico azijn
-8 takjes bislook (geblancheerd)
-2 takjes mint

Bereidingswijze:
Vitelo tonato:
Bak 6 dunne plakjes kalfsvlees om en om licht aan en strooi hier een beetje zout en peper over heen.
Maak de tonijnmayonaise
Doe in de blender: 1 blikje tonijn, 1 blikje ansjovis, 2 el kappertjes, 5 el mayonaise, sap van 1citroen,-2 el olijfolie, zout en peper
Blend deze ingredienten tot een mooie saus.
Leg de plakjes kalfsvlees op een bord, garneer deze met de tonijnmayonaise en een paar kappertjes.
Bruschetta pomodori:
6 plakjes ciabatta of ander brood roosteren, dan insmeren met knoflook en beetje olie.
6 tomaatjes blancheren en in stukjes snijden.
1 rode ui in stukjes snijden.
Meng de tomaat, ui, halve knoflook, oregano zout, peper en olijfolie goed door elkaar en leg deze op de geroosterde broodjes.
Gamberoni:
Gamba’s schoonmaken, kop eraf en darmkanaal verwijderen.
Olijfolie verwarmen in een pan en de gamba’s, rode peper en knoflook erbij doen.
Giet de witte wijn erbij en pers de halve sinasappel boven de pan uit, goed laten bakken.
Peper en zout toevoegen, cointreau erbij gieten en flamberen. Peterselie er als laatste bij doen.
Peperoni:
Grill de paprika’s en doe deze vervolgens in een plastic zak zodat je het velletjes later makkelijk kan verwijderen.
Marinade maken: meng de olijfolie met knoflook, rode peper, zout en peper. Goed mengen.
Maak de paprika’s schoon en verwijder het velletje. Snijd de paprika klein en voeg deze toe aan de marinade.
Fagottini di fichi e prosciutto:
Maak de vijg schoon. Doe de balsamico in een bakje en leg de vijg ondersteboven hierin, goed laten marineren met deksel erop.
Leg een plak parmaham neer en leg hier de gemarineerde vijg in. Bind het pakketjes dicht met de bieslook.
Maak de meloen schoon en halveer deze. Doe de meloen samen met de mint in een blender, na afloop door een zeef halen. Doe de meloen mint saus in een schaaltje en leg hier het pakketje met de vijg bovenop.

Hoofdgerecht:
Maltagliati a modo mio con involtini
Ingrediënten:
-Verse pasta (meel, 5 eieren, zout)
-Aardappel
-Haricots verts
-Pesto (basilicum, walnoten, knoflook, peper, zout en olijfolie)
-Parmezaanse kaas
Involtini:
-Gedroogde tomaat
-Mozzarella
-Rucola
-Prosciutto
-Pesto
-Kipfilet
-Bloem
-Roomboter
-Witte wijn
-Peper en zout
Bereidingswijze:
Harits verts en aardappel:
Haricots verts schoonmaken en koken in een pan met water en zout. Na 5 min koken voeg je de aardappels erbij. Giet ze na een aantal minuten af en bewaar een beetje kookvocht.
Pesto:
Mix de basilicum, walnoten, knoflook, peper, zout en olijfolie goed door elkaar.
Pasta:
Meng de meel, zout, 4 eieren en 1 eierdooier goed met elkaar. In een bakje doen en met folie even in de koelkast zetten.
Snijd de pasta in verschillende maten. Kook het in water met een beetje zout. De pasta is gaar als deze boven komt drijven.
Doe de pasta in een schaal met pesto, aardappelen en haricots verts. Opdienen met parmezaansse kaas en een blaadje basilicum een beetje kookvocht erbij om het wat smeuïge te maken.
Involtini:
Snijd de kipfilet in tweeën en sla beide stukken plat. Vol ze met een plakje parmaham, gedroogde tomaat, rucola, pesto en mozzarella. Rol het op en zet ze vast met een coctailprikker. Rol de pakketjes door de bloem en bak ze zachtjes in roomboter.
Peper en zout erover heen strooien en afblussen met witte wijn.
Smeer een ovenschaal in en bak de rolletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.



Nagerecht:
Deliziosi Sapori
Ingrediënten:
Tiramisu:
-250 gr mascarpone
-250 gr slagroom
-5 eieren
-lange vingers
-Zoete marsalla
-sterke koffie.
Panna Cotta:
-200 gr verse room
-300 gr yoghurt
-100 gr suiker
-10 gr gelatine
-80 gr rode bosvruchten
Cantuccini:
-Eieren
-Zout
-Suiker
-Boter
-Bloem
-Gist
-Amandelen
-Vino santo
Bereidingswijze:
Tiramisu:
Splits de eieren. Meng het eigeel met een beetje marsala wijn en 2 el suiker, romig kloppen.
Klop het eiwit 1 theelepel suiker stijf.
Klop de mascarpone los, klopt de slagroom stijf en meng deze zachtjes met elkaar.
Zet koffie en doe er 1 el marsala bij. Drenk de lange vingers in de koffie en leg deze strak naast elkaar in een schaal. Daaroverheen de creme smeren, een laagje cacao strooien en dit herhalen. In de koelkast afgedekt bewaren.
Panna cotta:
Kook de room met de suiker. Doe de gelatine erbij en laat het dan afkoelen. Yoghurt erbij doen.
Vruchten met suiker verwarmen en samen serveren.
Cantuccini:
Rooster de amandelen en laat deze afkoelen.
Eieren en extra eigeel met een snufje zout en klopt dit met suiker schuimig. Doe de gesmolten boter, gezeefde bloem en het gist erbij. Plet de amandelen en doe deze door het deeg heen. Maak er een bal van.
Rol uit en leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met een losgeklopte eidooier. Bak het 20 min. In een voorverwarmde oven van 170graden.
Haal het na 20 minuten uit de oven en laat afkoelen, in schuinen plakken snijden en nog 15 minuten in de oven leggen.
Het is heel leuk om alles te maken en veel keus te hebben, maar vind je dit te veel werk dan kun je ook 1 voorgerecht en 1 nagerecht kiezen. 

woensdag 29 januari 2014

Heerlijke salade voor als je een feestje geeft, makkelijk voor 12 personen

Als je een feestje geeft en onderstaand hoofdgerecht voor je gasten maakt, vergeet dan niet om er een gezonde salade bij te geven.

Hier een recept voor een heerlijke Franse salade, kan best van te voren gemaakt worden, omdat er stevige groentes worden gebruikt.


Franse salade

Ingrediënten voor 6 personen
5 kleine aardappels in schijfjes.
250 gram sperziebonen in stukjes.
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse dragon ( of ander kruiden ) 
1 theelepel honing
zout, zwarte peper
4 kopjes romaine sla ( op het laatst toevoegen ) 
3 hard gekookte eieren in partjes
1/2 komkommer in blokjes
150 gram lekkere kalamata olijven 
( ik haal mijn olijven het liefst op de markt, veel lekkerder als uit een potje
5 radijsjes
2 eetlepels gesnipperde sjalot.

Aardappels en sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar koken. Snel laten afkoelen.

Voor de vinaigrette in een afsluitbare pot combineren, azijn, olie, dragon, honing, zout en peper. Afdekken en flink door elkaar schudden. 

Hierna de aardappels, sperziebonen, sla, eieren, komkommer, olijven, radijs en sjalot in een grote kom doen. Vinaigrette toevoegen en voorzichtig mengen.  

Simpel, heerlijk en gezond dit lust iedereen....