vrijdag 22 augustus 2014

Kerst 2014 hoofdgerecht ham met ananasglazuur uit de oven

Hier weer een indrukwekkend hoofgerecht waar je niet te veel tijd aan hoeft te besteden. De oven doet het werk en dat mag ik wel.

ham met glazuur, kerstrecept 2014



Hier de ingrediënten voor dit hoofdgerecht:

Ananas-Geglazuurd Ham 

ingrediënten
1 gekookte ham ( zo groot als nodig is ongeveer 200 gr. per persoon )
                      je kunt de ham ook zelf koken in bouillon
2 kopjes ananas jam
1/4 kop donkere rum
1 theelepel droge mosterd

Recept:

Warm de ham op in de oven
Meng 2 kopjes ananas jam, 1/4 kop donkere rum, en 1 theelepel droge mosterd in een kleine steelpan.
Breng aan de kook; neem van het vuur.
Bestrijk ham met ananas glazuur de laatste 30 minuten van de baktijd

Hoe kun je zelf een ham in de oven bakken ?  KLIK HIER 

vrijdag 15 augustus 2014

Feestelijke tafel voor het kerstdiner 2014

Leuk idee voor het kerstdiner zorg voor een geruite stof en maak hier een tafelkleed van voor een feestelijke kersttafel.

Wat kaarsen en eventueel dennentakken en je bent helemaal in stijl, dit wordt sfeervol dineren.


donderdag 14 augustus 2014

Heerlijk hoofdgerecht voor het kerstmenu helemaal van te voren te maken Frans.

Een heerlijk feestelijk hoofdgerecht voor de kerst en een echte Franse klassieker.

Je kunt het met een of meerdere hele kippen maken of met drumsticks. Nederlanders zijn meestal niet van die kluivers dus ik kies vaak voor kipkabonades, toch een botje en niet te moeilijk om te eten. Het is wel heel belangrijk dat je kip met bot neemt met kipfilet is de smaak echt een stuk minder.

Lekker, goed voor te bereiden en niet duur

Het bovenste deel van een kippenbout is ideaal voor dit recept. Je kunt ook hele kippenbouten nemen en deze zelf verdelen in een drumstick en kipkarbonade.

Je vindt deze delen van de kip onder verschillende namen in de winkel ( C1000 ) of op de markt.

Door de botjes in de kip krijg je een heerlijke krachtige saus en het vlees is ook wat steviger als kipfilet. Ik vind het echt een toprecept, feestelijk en toch simpel en door alle extra's die je toevoegt kan het niet mislukken. Hoe langer je het laat stoven op een laag vuurtje hoe lekkerder het wordt.

Hier het recept gemaakt met een hele kip, als je voor braadsticks kiest ook perfect om in de oven te maken.


Ingrediënten
  • 1 hele kip
    3 el bloem
    30 gr. peterselie
    2 laurierblaadjes
    5 takjes tijm
    125 gr gerookte spekreepjes
    50 gr boter
    250 gram winterpeen
    4 tenen knoflook
    250 gr. kastanjechampignons
    500 ml volle rode wijn
    300 gr zilveruitjes
    500 ml kippenbouillon, zelfgemaakt het liefst


Bereiden kip gerecht voor kerst 2014

  1. Snijd met een scherp mes de poten van de kip. Verdeel de poot in drumsticks en dijen en snijd de vleugels eraf. Maak een inkeping langs de ruggengraat en snijd de filets van het kraakbeen. Bestrooi de kip met peper. Bestrooi de kip met de bloem zodat de kip aan alle kanten met een dun laagje is bedekt.
  2. Bind de tijm, 3 takjes peterselie en de laurierblaadjes aan elkaar met het touw.
  3. Verhit 25 g boter in een grote braadpan en bak de spekreepjes 2 min. Voeg de kip toe en bak in 10 min. rondom bruin.
  4. Snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook en peen toe aan de kip. Bak 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 10 min.
  6. Laat de zilveruitjes uitlekken. Doe de champignons bij de kip en voeg de uitjes, wijn en de samengebonden kruiden toe. Breng aan de kook. Schenk er zoveel bouillon bij dat de kip onder staat. Doe de deksel erop en laat in 2 uur op laag vuur gaar worden. Verwijder daarna de kruiden.
  7. Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over de coq au vin.

Bereidingstip:

U kunt de coq au vin 1 dag van tevoren bereiden. Strooi pas op het laatste moment de peterselie erover.

Combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Heeft u nog meer informatie uitleg nodig ?  KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE

woensdag 7 mei 2014

De lekkerste tjap tjoy om zelf te maken....

Echt een super recept dit heel snel klaar en lekker !!! Als je dit een keer gemaakt hebt ga je echt niet meer naar de chinees om tjap tjoy te halen. Authentieke smaak en je weet precies wat er in gaat.



INGREDIENTEN 4 PERSONEN TJAP Tjoy
500 g kipfilet, in plakjes
2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
1 rode peper, in ringetjes
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels,(of 1 grote) in
stukjes/plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, in stukjes
100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
125 g bamboescheuten(blikje)
125 g taugé (met kokend water over gieten!)
1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
2 el oestersaus of vissaus
3-4 dl kippenbouillon
2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel)
voor de liefhebber;
rasp (1 cm) verse gember door het gerecht


Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
Voorbereiding
Snijd kipfilet in plakjes(dit gaat eenvoudiger als je kipfilet even laat bevriezen).
Snijd alle groenten in gewenste stukken.
Kook witte rijst en/of bami volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bereidingswijze
Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.
Serveertips
Lekker met witte rijst/mihoen en/of bami.
Vegetarisch ; Laat kip/ vlees achterwege!!
ipv kipfilet, grote garnalen kort bereiden.
Varieer met groenten naar smaak, bv paksoi, sperzieboontjes etc.
Bron


donderdag 17 april 2014

Il Flottante of sneeuweieren toetje voor Kerst 2014

Toch wel reuze handig zo'n blog. Het begint voor mij nu een beetje een naslag werk te worden van leuke recepten die ik tegenkom en hier verzamel.

U weet hoe het gaat je zit een beetje te browsen en denkt lekker ! Een paar dagen wil je het recept opzoeken en weet je niet meer hoe het heet en kun je het niet meer vinden.

Hier een reuze makkelijk en gezond toetje:

  • Il flottante  

  • Aantal personen: 8
  • amandelschaafsel , ei , suiker
  • Vegetarisch
  • Even geduld a.u.b. (40 min-1 uur)
  • Lekker lente

INGREDIËNTEN

8 eiwitten
220 g suiker
50 g amandelschaafsel
warme vanillesaus, bijvoorbeeld crème anglaise
extra: beboterd cakeblik (inh 1 l)
BEREIDING
Klop de eiwitten tot ze gaan schuimen. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en sla de eiwitten stijf. Schep het stijve mengsel over in de beboterde bakvorm. Bestrooi met de amandel. Verwarm de oven tot 140°C. Zet de bakvorm in een bak met water en bak de meringue in 20-25 min au bain-marie gaar. Laat afkoelen. Serveer met de warme saus.



Hier een link voor sneeuweieren uit de magnetron ? ! ik weet niet of dit kan...

Wel lekker snel klaar als het lukt  KLIK HIER VOOR HET RECEPT

dinsdag 15 april 2014

Lekkere gezonde glutenvrije taart zonder boter mmmm

Lekkere taart en ook nog eens gezond, omdat er geen boter gebruikt wordt. De taart wordt heerlijk smeuïg door de appelmoes die je zelf maakt. Je bent dus wel even bezig maar dan heb je ook wat !

Ook voor mensen die gevoelig zijn voor gluten een fantastische taart er wordt geen meel gebruikt.

Ingrediënten:

Taart:
zonnebloemolie om de vorm in te vetten
8 eieren
325 gemalen amandelen
275 gram suiker
1 eetlepel citroensap
30 gram geschaafde amandelen
garnering poedersuiker

Appelmoes:
3 frizure appels bijvoorbeeld Breaburn
1 eetlepel citroensap
2 theelepels suiker

Schil en snijd de appels in stukjes en laat 10 minuten zachtjes koken met suiker en citroensap. Laat helemaal afkoelen, dit kan dus heel goed een dag van te voren.

Taart, appelcake glutenvrij

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius/gasovenstand 4, vet een springvorm met een doorsnede van 25 cm in met olie.

Doe de afgekoelde appelmoes met de eieren, gemalen amandelen, suiker en 1 eetlepel citroensap in de mixer en roer tot je een dik vloeibaar beslag hebt.

Schraap het beslag in de voorbereide vorm en strooi er de geschaafde amandelen op. Zet de taart ongeveer 3 kwartier in de oven. Controleer na 35 minuten hoe ver de taart is iedere oven is tenslotte anders.

Laat de taart op een rooster een beetje afkoelen en serveer lauwwarm. Strooi met een zeefje wat poedersuiker over de taart.